zondag 17 augustus 2008

De kop is eraf!!!

Zaterdag 16 augustus was het zo ver: de eerste oefenwedstrijd van het seizoen 2008 / 2009 voor de E2. Strak op tijd stond iedereen te wachten bij Victoria. Het begon gelijk goed, toen Arnoud iedereen een mooi wedstrijd tenue plus trainingspak overhandigde. Direct de kleedkamer in om de nieuwe spullen aan te trekken. Trots stapten de mannen in hun nieuwe pakkie de kleedkamer uit. Na wat eerste plaatjes van onze huisfotograaf Edwin vertrokken we richting Waterwijk in Almere. De coaches Frank en Johan deden de eerste wedstrijdbespreking in de kleedkamer en na het eerste fluitsignaal was het duidelijk dat de E2 goed had getraind de eerste week na de lange zomerstop. Natuurlijk stond Max op de goal. Voor hem begonnen we met Skip op links, Jesse op rechts en andere Max als centrale man achterin. Midden stonden Julian, links en Tom, rechts, en voorin als spits mocht Abel beginnen. Koen en Niels mochten de coaches de eerste 12,5 minuten gezelschap houden. We zaten direct goed in de wedstrijd. De bal werd van voet tot voet gespeeld alsof we al maanden samenspeelden. Grote klasse! Het was dan ook geen verrassing dat we al snel op voorsprong kwamen: Abel had de eer de eerste goal van dit seizoen te scoren en hij deed dat gelijk ook nog eens met zijn hoofd. Waterwijk werd op alle fronten afgetroefd door een snel en geconcentreerd spelend Victoria. De beide Max’en gaven uitstekend leiding aan de verdediging en probeerden zo goed mogelijk er voor te zorgen dat de voorhoede spelers van Waterwijk altijd een Victoria verdediger bij zich hadden. Ook de wisselwerking tussen de verdediging en het middenveld liep lekker, waardoor Abel steeds voldoende Victoria spelers naast zich in de aanval zag verschijnen. Het inbrengen van Koen en Niels veranderde helemaal niets aan het spelbeeld. De coaches constateerden dan ook tevreden dat deze E2 over de hele linie een goed en uitgebalanceerd team kan worden. De eerste helft werd afgesloten met een flinke voorsprong. Helaas weet ik niet meer wie er allemaal scoorden en hoeveel, maar wij hadden veel doelpunten en zij nul!
De tweede helft begon weer goed en het scoren ging verder. Langzamerhand begon hier en daar de vermoeidheid wat toe te slaan, met als gevolg dat er vaker spelers van Waterwijk vrij kwamen te staan. Helaas werd Max dan ook twee keer gepasseerd ondanks zijn verwoede pogingen om dit te voorkomen. Gelukkig maakten wij ook in de tweede helft weer lekker wat doelpunten zodat de uitslag ruim in ons voordeel bleef. Volgens de meesten was het 9-2 geworden en dat was een fijn begin van een hopelijk mooi seizoen.
Woensdag om tegen Abcoude, thuis bij Victoria. Dit zal een flinke pot worden, want Abcoude E2 speelt dit jaar hoofdklasse (!).

1 opmerking:

Johan zei

Dit ziet er gaaf uit, klasse Edwin! Als het seizoen net zo mooi wordt als deze site worden we kampioen.