zaterdag 11 oktober 2008

Op herhaling tegen Wasmeer E2

Vandaag weer een prachtige zaterdag om te voetballen en ook nog eens een echte ‘herentijd’: 11.15 uur. Fris en fruitig arriveerden de mannen bij Wasmeer. De krullen van Abel krulden als nooit te voren en Julian zijn haar, tja, die kon wel een plens water gebruiken. Maar goed, het zou geen modeshow worden vandaag, maar gewoon een echte competitiewedstrijd.
Wasmeer E2 stond op het programma en daar hadden we al eens tegen gespeeld. 18-0 was de vorige keer de uitslag in ons voordeel, dus we zagen de bui al hangen. Onderschatting lag op de loer. De coaches besloten dan ook om een leugentje om bestwil te bezigen. Wasmeer had, volgens de coaches, het team behoorlijk omgegooid en er waren heel wat jongens uit de E1 van Wasmeer bijgekomen. Het maakte indruk, want de uitgelaten sfeer nam iets af en twee jongens moesten spontaan even plassen van de zenuwen. De wedstrijd was nog amper begonnen of het leek er op dat Niels het record van snelste doelpunt van Abel wilde overnemen. Binnen 10 seconden stormde hij op de keeper af en leek de 1-0 in de touwen te schieten, maar de keeper van Wasmeer E2 voorkwam dat met een van zijn vele goede reddingen van vandaag. Het spel van Victoria was goed en het was snel duidelijk dat ook vandaag de overwinning naar Victoria E2 moest gaan. Wasmeer kwam bijna niet uit de verdediging en omdat hun aanvallers alleen maar voorin bleven hangen was er een enorm gat op het middenveld van Wasmeer. Onze verdedigers en middenvelders maakten daar goed gebruik van door de bal op het midden rustig aan te nemen om hem vervolgens naar een vrijstaande medespeler te passen. Ondanks het enorme overwicht liet de eerste goal toch nog even op zich wachten, vooral door het uitstekende keeperswerk van de goalie van Wasmeer. Maar na iets meer dan 8 minuten gebeurde dan toch het onvermijdelijke: Niels werd vrijgespeeld en onberispelijk schoot hij de bal in het net: 0-1! De mannen hielden goed de vaart er in in de eerste helft en met name de een-tweetjes langs de zijkant tussen de verdedigers Jesse en Skip en de middenvelders Julian/Abel en Koen/Tom waren soms oogstrelend. Als ook Max zich nog eens aanspeelbaar maakte op het vrije midden was de show compleet. Prachtig voetbal mannen!
Voor de rust legden we er nog twee in, zodat we met een 0-3 ruststand mochten uitrusten.

De tweede helft was een logisch vervolg op de eerste. Echt tactische tips waren niet nodig, maar coach Frank wees de mannen er op dat de bal wel eerder moest worden aangenomen en harder moest worden overgespeeld naar de medespelers. De mannen deden goed hun best en het was dan ook logisch dat de voorsprong gestaag werd uitgebouwd. Helaas was een klein misverstandje achterin de oorzaak van de enige tegengoal. Jammer voor onze goalie Max, want die had de spaarzame aanvallen van Wasmeer tot die tijd keurig weten te bezweren met een paar goede reddingen. Abel liet nog even zien dat zijn krullen niet voor niets goed gekamd waren, want de strakke corner van Julian wist hij bij de tweede paal keurig met het hoofd binnen te knikken. Het deed de coaches weer beseffen wat een mooi gebalanceerd team we hebben; Goede verdeling van links en rechtsbenige voetballers, echte verdedigers (Jesse en Skip), allround middenvelders (Tom, Max, Koen, Abel en Julian), een scherpe spits (Niels) en een wereldkeeper (Max). Dit droomteam wist er uiteindelijk weer 8 binnen te schieten vandaag, waardoor de 1-8 een feit was. Gecombineerd met een heerlijk herfstzonnetje, was het dus weer gewoon een heerlijk begin van het weekeinde. Dank jullie wel weer, Victoria E2 helden!

...en dit vond Wasmeer er zelf van:
De E2 moest vandaag tegen Victoria E2. In de beker was er al met 18-0 verloren van dit sterke team, dus de angst zat er wel een beetje in bij de spelers van de E2. We waren weliswaar inmiddels een sterker team, onder dankzij de aanwinsten Kertan en Fatih en de weer teruggekeerde Charlotte. Maar Victoria E2 zal ook wel sterker geworden zijn.Victoria begon direct furieus, maar Wasmeer liet zich niet inpakken. Koelbloedig wist het de vele aanvallen van Victoria af te slaan. Ondertussen kregen we zelf ook kansen, met name dankzij goed werk op links van Levy, die regelmatig de diepte werd ingestuurd door Tom. Door een misverstand in de verdediging kwam Victoria op 0-1 en kon daarna de 0-2 scoren. Daarna een eigen doelpunt van Wasmeer, waarmee de ruststand op 0-3 kwam. Vergeleken met de 0-9 ruststand een aantal weken daarvoor, nog geen eens een slechte prestatie. Na de rust wisten we dankzij Levy zelfs op 1-3 te komen, maar toen leek het kaarsje voor de E2 uit te gaan. De koppies gingen weer naar beneden, een gebrek aan conditie ging mee spelen en het regende 10 minuten lang goals van Victoria, waardoor we op een 1-7 achterstand kwamen. Na die 10 minuten ging het weer wat beter en kon Victoria er nog maar 1 maken, waarmee de eindstand op 1-8 kwam.