zaterdag 6 december 2008

Victoria E2 bekert verder...

Na een voetballoze zaterdag vorige week en slechts één keer trainen deze week, mochten onze helden vandaag voor de beker aantreden tegen NVC E2 uit Naarden. Net als wij een eerste klasser, dus vooraf geen enkele reden om de tegenstander te onder- of te overschatten. De coaches maakten zich licht zorgen over eventuele after-Sinterklaas gevoelens, maar veel meer dan zeggen dat de wedstrijd vanaf het eerste fluitsignaal zou zijn begonnen konden zij ook niet. Skip kon er vandaag helaas niet bij zijn omdat hij met een ontstoken kies bij de tandarts in de stoel lag. Sterkte man, je verstandkies mogen ze trekken, als ze je voetbalkies maar laten zitten ;-)
Nou, Sinterklaasfeest of niet, de E2-mannen vlogen vanaf het begin over het veld. Met uitstekend combinatievoetbal werd NVC de eerste minuten volledig van de mat gevoetbald. Zowel over links als over rechts vond de verdediging het middenveld uitstekend en voorin was Niels vervolgens een balvast aanspeelpunt. NVC kon daar niet veel meer tegenover zetten dan hard werk en af en toe wat lange ballen naar voren die weinig gevaar stichtten. Geheel volgens verwachting kwamen wij dan ook na een minuut 5 à 10 spelen op een 1-0 voorsprong. Niels mocht hem maken en daarmee is hij de man die de 100ste (!!) Victoria E2 goal van dit seizoen er in heeft geschoten Tja, als je dan toch spits bent, dan moet je ook maar de 100ste maken. Het Victoria spel bleef uitstekend verzorgd en ook de tweede goal was voor niemand een echte verrassing. Wel de manier waarop de goal tot stand kwam. Keeper Max gooit de bal op links naar Julian, die speelt één man uit en speelt de bal lekker hard naar Abel. Die had in zijn ooghoeken Niels al diep zien gaan, neemt de bal aan, draait weg en speelt hard op Niels. Ook Niels doet precies wat hij moet doen, namelijk aannemen, man omspelen, naar de achterlijn en een beetje terugleggen op de uitstekend van rechts naar binnen gekomen Koen. En Koen doet het enig juiste: scoren! Een perfecte aanval zoals we die het liefst twee keer 25 minuten lang zouden zien. Maar ja, dat lukt zelfs in de Eredivisie bij lange na niet, dus waarom zou het bij Victoria dan wel altijd goed gaan. In ieder geval was na deze prachtige goal het goede even van het spel af. Opeens liep iedereen net even te lang met de bal of speelde de medestander net niet goed aan. NVC putte hier hoop uit en hun lange ballen van achteruit op de goedspelende spits werden scherper. Uit één zo’n bal scoorde zij dan ook de 1-2 en moest Victoria E2 weer even bij zichzelf te rade. Gelukkig floot de scheidsrechter niet lang daarna voor de rust zodat de coaches de mannen weer even op scherp konden zetten.
De tweede helft begon desondanks toch weer wat slapjes. Nog steeds te lang lopen met de bal en niet zuiver passen. Achterin bleef het spannend, want de lange ballen kwamen nog steeds goed over het middenveld heen gevlogen. Maar langzamerhand kreeg Victoria de spirit weer en gleden we af en toe weer als een warm mes door een pakje boter. Langs de lijn hoorde ik twee NVC supporters vol bewondering zeggen dat dat Victoria toch wel een hele goede ploeg is. Altijd leuk om te horen, toch?!
Uit de goede aanvallen wisten we via Abel en Niels nog twee keer te scoren, maar als we er nog vijf of zes in hadden gelegd had dat ook geen vertekend beeld opgeleverd. In de tussentijd scoorde NVC nog een keer en wist Max met een paar puike reddingen verder NVC onheil te voorkomen. Uiteindelijk floot de scheids (helaas net tijdens een veelbelovende aanval, maar ja, tijd is tijd) en stond er een keurige 2-4 overwinning voor onze E2 helden op het scorebord. Een ronde verder, op weg naar de beker met de grote oren!

Geen opmerkingen: