zaterdag 24 januari 2009

Rare jongens, die CDW-ers!!!

Helaas, helaas. Wat de aftrap van de tweede seizoenshelft had moeten worden, werd een oefenpotje tegen CDW E1. De KNVB had alle competitiewedstrijden in onze regio afgelast, maar gelukkig had Arnoud iets kunnen regelen: CDW. We hadden hier al eens tegen gespeeld, een voorwedstrijd bij het 1e elftal, en dat was toen best een puike pot tegen een goede tegenstander. Maar deze keer was het toch anders, waren het een beetje rare jongens, die van CDW! Sterker nog, het waren MEISJES. De meiden van CDW waren met afstand kampioen geworden in de 3e klasse en wilden wel eens tegen een sterk jongens team spelen. Tja, als je op internet gaat googlen op ‘sterk jongens team’, dan kom je vanzelfsprekend bij Victoria E2 uit. En hoewel Arnoud de leiding van CDW had gewaarschuwd dat onze helden wel echt een sterk jongens team zijn, wilden ze toch graag spelen. En zo geschiedde.
Met een enigszins gehavend team (keeper Max was er niet en Tom was er niet) traden wij op het uitstekend bespeelbare veld 5 aan. De eerste helft mocht Julian keepen en de tweede helft Abel. Tja, wat kunnen we van de wedstrijd zeggen.
De jongens vlogen fanatiek uit de startblokken en snel werd duidelijk dat er een behoorlijk krachtsverschil was. Binnen de kortste tijd stonden we met 5-0 voor. De coaches zeiden tegen de coach van de tegenpartij dat ze best alle acht de meiden tegelijk mochten opstellen tegen onze zeven helden, in de veronderstelling dat het dan iets gelijker op zou gaan. En hoewel het iets scheelde, eindigde de eerste helft toch in een comfortabele 9-0 voorsprong.

In de rust vertelden de coaches dat het natuurlijk heel grappig zou zijn om alle ballen weer heel snel naar voren te spelen en dan misschien wel 20-0 te winnen, maar dat dit soort wedstrijden ook goed zijn om belangrijke dingen te oefen. We spraken dan ook af, dat we de bal niet direct naar Niels zouden schieten, maar zouden proberen via de verdediging en het middenveld met mooi overspel tot aan Niels te komen en dan alleen nog maar mooie doelpunten te maken. In het begin was dat best wel lastig, dachten we vooral aan overspelen (of dat nou kon of niet) en niet aan goed voetballen. Maar na een minuutje of vijf ging het een stuk beter en werd er bij vlagen echt heel leuk overgespeeld. Mooie een-tweetjes over links, rechts en door het midden. Niels die heel goed de ballen aannam en op zoek ging naar vrije medespelers, echt heel leuk om te zien! Het gevolg was dat we misschien wel iets minder scoorden, maar de doelpunten die we maakten waren, zoals we hadden afgesproken, wel vaak mooie doelpunten. Al met al werd het 14-0 en dat is natuurlijk gewoon lekker.

Volgende week de wedstrijd tegen BVV ’31, de kampioen met afstand van de eerste competitie helft. Lees het verslag er nog maar eens op na. Vooral de achterhoede van BVV ‘31 was beresterk. Juist dan moeten we het hebben van overspelen, want ook de vorige keer kon Niels het niet in zijn eentje tegen de twee reuzen van BVV ’31. Kijken of we er deze keer wel doorheen komen!