zaterdag 28 maart 2009

Victoria wint óók de return tegen BVV'31 E1

Vandaag geen mediterraan mooi zonnetje of een strakke kunstgrasmat. Gewoon eerlijk Hollands voetbalweer (regen) en een echte grasmat (met plassen). Na de redelijk sterke wedstrijd van afgelopen week tegen BVV, nu de tweede ontmoeting. Met de vorige wedstrijd nog vers in het geheugen, wisten we wat het strijdplan moest zijn. Maar goed, dat zou vast ook voor BVV gelden!

De scheidsrechter floot voor het begin en onze Victorianen namen direct het initiatief in de wedstrijd. Van achter uit werd de bal goed naar de zijkanten gespeeld waar de startende backs Skip en Koen goede combinaties met Max O. en Abel konden opzetten. Tom leidde de verdediging als vanouds en Niels mocht het voorin uitvechten tegen een gewaarschuwde verdediging. Vorige week had BVV namelijk geen grip op de sterk spelende Niels, maar vandaag hadden ze de oplossing gevonden: strakke mandekking op Niels en steeds de laatste man die rugdekking gaf. Gelukkig wisten onze helden daar wel raad mee. Via de zijkanten werd BVV zwaar onder druk gezet en de wederom goede BVV keeper werd binnen tien minuten al een paar keer flink getest. Op een afvallende bal, die voor de voeten van de goed meegekomen Tom viel, moest de keeper echter het antwoord schuldig blijven. Helemaal buiten zijn bereik vloog de bal met raket snelheid richting de linkerkruising. Iedereen wilde al juichen, maar helaas, de lat voorkwam een weergaloos doelpunt van Tom.
Niet lang daarna speelt Abel Niels aan over de linkerkant. Deze omspeelt zijn man, haalt de achterlijn en legt de bal terug. Max O. loopt goed in en schiet de bal onberispelijk achter de doelman: 0-1!! Een verdiende voorsprong, want BVV komt bijna niet aan goed voetbal toe. Onze helden ruiken dat er meer valt te halen en voetballen daar ook naar. Goede combinaties over links en rechts worden te veel voor BVV en ze snakken naar adem. Het publiek even later ook, maar dan van opwinding. Over de as van het veld vinden de Victoria spelers elkaar subliem. Met een ware zaalvoetbal actie, waarbij zeker vijf Victorianen de bal één, hooguit twee keer raken, wordt de verdediging aan flarden gespeeld en aan het eind van deze droom aanval mag Niels rustig bedenken of hij de bal met links of rechts schiet, rechts of links in de goal schiet, hard of zacht, het maakt niet uit. Feit is dat hij scoort en de 0-2 binnen legt. Het publiek ademt weer uit na zoveel schoonheid en het uitademen gaat gepaard met een flink geschreeuw. BVV lijkt rijp voor de ‘sloop’, maar de mannen weten in de eerste helft niet meer te scoren.

De tweede helft komt de regen nog harder uit de hemel vallen, maar onze mannen starten ook de tweede helft alsof er niets aan de hand is. BVV blijft onder druk staan en als Niels zich langs zijn tegenstander weet te wurmen en oog in oog met de keeper koelbloedig blijft en de 0-3 binnen tikt, lijkt de wedstrijd gespeeld. Maar oh, oh, oh, wat gebeurde er daarna? Onder leiding van de aanvoerder van BVV, die er een schepje bovenop gooit en zijn mannen voor gaat in de strijd, wordt Victoria opeens onder druk gezet. Nu geen mooie aanvallen meer, maar alleen nog maar gedachteloze lange halen naar voren, waar Abel kansloos is tegen een verdedigende overmacht. De ballen worden ook niet meer strak in de voeten gespeeld en het lijkt of niemand van ons de bal meer wil hebben. BVV weet hier wel raad mee en tikt na slordig verdedigen de 1-3 achter Max. Heel even lijkt Victoria wakker geschud. Julian raast twee keer over links iedereen voorbij maar vergeet de twee vrije medespelers voor de goal aan te spelen en Abel vond, alleen voor de keeper staand, de keeper blijkbaar zo aardig dat hij de bal in zijn handen schoot in plaats van één van de helemaal lege hoeken te kiezen. BVV zei niets, maar bikkelde verder. En opeens lag daar de 2-3 achter Max! Met nog een paar minuten te spelen werd het billen knijpen voor de toeschouwers. Hoewel Tom liever rechtshalf had gespeeld het laatste stuk, konden we in deze fase niet zonder zijn snelheid achterin. Samen met Jesse wist hij nog heel wat hachelijke situaties in ons voordeel te beslissen doordat zij allebei fanatiek bleven verdedigen, waar de rest van het team eventjes de verdedigende taken verzaakte. Maar eindelijk, daar blies de uitstekende scheidsrechter voor het laatst op zijn fluit en waren er weer drie punten veilig gesteld.
Cool zeiden de coaches achteraf toen iedereen het kon horen, dat dit de ware kampioen tekent: slecht spelen, maar toch je concurrent verslaan. In de kleedkamer, met de deur dicht werden onze helden nog wel even vertrouwd gemaakt met een stukje Hollandse folklore: mannen, als jullie zo spelen als in de tweede helft tegen BVV ’31, dan gaan jullie tegen BFC met 6, 7-0 de bietenbak in. Glazig keken de helden de coaches aan: wat had dat nou met voetballen te maken . . .? Gelukkig wisten ze zelf te melden dat ze slecht hadden gevoetbald in de tweede helft en toen wisten de coaches dat het wel goed zit bij deze kanjers.
Volgende week Omniworld. Kijken of we onze ongeslagen status kunnen vasthouden!

zaterdag 21 maart 2009

Victoria E2 deelt eerste tik uit in dubbel tegen BVV E1

Vandaag de topper tegen BVV ’31 E1, de onbetwiste kampioen van de najaarscompetitie. Het eerste duel van een dubbel, want ook volgende week staat BVV op het programma. Kan BVV ’31 vandaag langszij komen, of slaan onze helden een goed gat op hun achtervolgers? Met de voorjaarszon als zeer welkome toeschouwer, mochten we op ons favoriete veld 1A aantreden. Mark, de vader van Julian, was vandaag de scheidsrechter, twee topteams op het veld, veel toeschouwers: de juiste ingrediënten voor een topduel. Beide teams begonnen een beetje afwachtend. Geheel tegen onze natuur in, werd zelfs na de aftrap direct op de keeper terug gespeeld. Gelukkig duurde het aftasten niet lang en lieten beide teams na een minuut of vijf alle schroom van zich afvallen en gingen ze vol aan de bak. Startsein voor dit vuur was een goede solo van Niels, die liet zien dat de verdediging van BVV vandaag te kloppen was. De keeper van de tegenstander maakte echter de eerste van vele goede reddingen, waardoor de stand op 0-0 bleef. Na een minuut of 10 brak Julian ouderwets door op links, omspeelde zijn tegenstander en stoomde door naar de achterlijn. Met veel gevoel gaf hij een prachtige bal voor de goal en daar stond hij al weer klaar: 1-0 door Niels met een fraaie kopbal! Een terechte goal, want Victoria was duidelijk de baas in het veld. Bijna alle duels waren voor ons en als de keeper van BVV niet zo goed was geweest (of onze afwerking iets zuiverder?) dan hadden we zelfs veel meer afstand kunnen nemen. BVV werd echter langzaam aan sterker en wist steeds beter hun snelle spitsen in stelling te brengen. Niet lang na onze eerste goal leidde dat dan ook tot de 1-1. En het werd nog erger. Na weer een snelle uitbraak van BVV, schermde hun spits de bal goed af voor onze verdedigers en ja hoor, we kwamen op een 1-2 achterstand! Het was niet helemaal verrassend, want in die fase speelde onze helden wel erg slordig en vooral slap. Ballen werden te zacht aangespeeld, vaak ook niet in de voeten en dan vraag je natuurlijk om problemen, zeker tegen een goede tegenstander. Gelukkig schrokken we snel wakker na deze achterstand, want bijna direct vanaf de aftrap werd Niels op links weggestuurd. De al weken onvermoeibare Koen kwam goed mee op, Niels omspeelt de laatste man, de keeper komt uit, maar Niels ligt hem perfect breed waar Koen koel blijft en de bal snoeihard in het lege doel schiet. Een tweede droomgoal en lekker dicht tegen het rustsignaal gescoord zodat we toch nog tevreden met een 2-2 ruststand kunnen gaan rusten.
De coaches hameren er op dat onze toppers wel moeten blijven knokken voor de bal, want zodra we maar even verslappen is direct duidelijk waarom BVV de najaarskampioen is geworden. Ze kunnen namelijk gewoon goed voetballen en als wij ze ruimte geven, laten ze dat ook direct zien. Aan de koppies te zien is de boodschap duidelijk en de mannen verschijnen scherp aan de aftrap voor de tweede helft.
Nu geen getreuzel aan de bal, maar lekker fel voetbal. Max O. vervangt Tom als laatste man. Doordat hij goed mee inschuift, creëren we een overwicht op het middenveld en blijven we goed druk zetten op BVV. Niels en Abel weten met grote regelmaat de verdediging aan flarden te spelen, maar de afwerking wil nog maar niet lukken. Totdat beiden elkaar voor de zoveelste keer goed vinden en Niels nu wel kan scoren: 3-2 en de ban lijkt gebroken. De borst gaat nog verder vooruit en we gooien er nog een schepje bovenop. Achterin weten Julian, Skip en Jesse het snelle gevaar vaak goed in te dammen, waardoor het wachten lijkt op de 4-2. Die komt gelukkig ook. De verslaggever weet even niet meer precies hoe de aanval ging, maar wat hij nog wel weet is dat Koen wederom goed was meegekomen en de afvallende bal achter de keeper weet te krijgen. De zaak lijkt nu beklonken, maar een verkeerde pass achterin brengt BVV zomaar vrij voor Max. Ondanks dat Max daarvoor al een paar goede reddingen wist te verrichten, was dit een onmogelijke opdracht: 4-3 en de spanning weer helemaal terug in de wedstrijd. Zoals het in een echte topper gaat, waren er twee kleine blessures, bij Abel en Julian, waardoor we Niels en Jesse nog een keer moesten inbrengen. Tom mocht na zijn reservebeurt op zijn geliefde rechtshalf plek voetballen. Met zijn energie en de goed inschuivende Max bleven we een overwicht houden, maar het laatste tikje konden we maar niet uitdelen. Ondertussen braken de snelle spitsen van BVV ook nog regelmatig door en moest Max ons als van ouds redden met een paar weergaloze reddingen. De 25 minuten waren voorbij, maar Mark liet nog doorspelen vanwege de paar blessure gevallen. En oohhh, wat duren die paar minuten dan lang!! Maar gelukkig, in weer een goede aanval van Victoria kwam de bal links voorin en werd hij in de drukte voor de goal gebracht. De inmiddels linkshalf spelende Jesse gooide zijn volle gewicht in de strijd en wist tussen alle spelers in de bal met links binnen te tikken . . . 5-3 en daarmee was de strijd definitief beslecht. De ontlading langs de lijn en in het veld maakte duidelijk dat deze overwinning hard bevochten was en niet zonder slag of stoot tot stand was gekomen. Een heerlijke pot, mannen. De eerste slag in de dubbel is voor ons en het gat met BVV is opgelopen tot 6 punten. We blijven de terechte nummer 1, olé!

zaterdag 14 maart 2009

Waterwijk opnieuw geklopt

Vandaag weer tegen Waterwijk E1, de tegenstanderWaterwijk opniew van een paar weken geleden. Toen werd het 2-4 in ons voordeel, maar een makkie was het zeker niet. Met een langzaam van zonnig naar regenachtig veranderende ambiance mochten we vandaag weer met Skip in de gelederen aantreden. Het werd gelijk een familiefeestje, want papa Hans nam de wedstrijd fluit ter hand. Naast alle vaste toeschouwers deze keer ook oppercoach Arnoud langs de kant. Die wilde wel eens zien of die verslagen nu een beetje waar zijn, met al die briljante acties, of dat een fantast elke wedstrijd van uitzinnig commentaar voorziet.Onze helden begonnen geconcentreerd aan de wedstrijd. Achterin hadden Max en Tom hun verdediging goed op orde. Skip op zijn vertrouwde linksachter positie en Koen op rechts achterin. Op het middenveld mochten Max O. en Julian de strijd aanbinden en Abel mocht voorin een robbertje vechten met de verdediging van Waterwijk. Jesse en Niels begonnen de wedstrijd als supporter deze keer. Al snel werd duidelijk dat het ook vandaag niet eenvoudig zou worden. Het spel speelde zich vooral af op het middenveld. Achterin waren wij duidelijk de baas en voorin was Abel nog even niet opgewassen tegen de Waterwijkers. Maar langzamerhand begon Victoria een overwicht op te bouwen en kon Waterwijk nog slechts met lange ballen naar voren uit de verdediging komen. Julian kwam steeds vaker op snelheid langs zijn tegenstander, waardoor ook Abel het wat makkelijker kreeg voorin: eindelijk niet meer alleen! Na een minuutje of dertien kwamen Jesse en Niels er in voor Koen en Abel. De druk bleef en deze keer verscheen Max O., als rechter middenvelder helemaal links voorin. Hij omspeelt een tegenstander en maakt een mooie schijntrap met links. De verdediger hapt, maar Max kapt snel naar zijn rechterbeen en schiet, als een volleerde tweebenige Wesley Sneijder, hard op goal. Een ingegleden verdediger kan de bal half keren, maar de bal gaat toch richting tweede paal en daar komt de opgekomen Jesse aanstormen. En de kleinste man van het veld doet het enig juiste: zijn koppie er tegenaan 1-0!!! Een terechte score gegeven het overwicht dat Victoria heeft opgebouwd.
Even later maakt Niels nog bijna een hele mooie goal na goed doorzetten van Julian, maar zijn geplaatste bal verdwijnt net voor de kruising langs aan de verkeerde kant van de paal. Het spel blijft nog wat heen en weer gaan, maar gescoord wordt er niet meer in de eerste helft.
De tweede helft gaan de mannen de wedstrijd in met de opdracht vooral hard door te blijven werken en iets meer samen te spelen via de zijkanten van het veld. Die opdracht lijkt goed aan te zijn gekomen, want met goed combinatie voetbal zoekt Victoria gelijk de keeper van de tegenstander op. Ook Tom schuift goed mee waardoor Waterwijk niet goed meer weet wie nu wie moet dekken. De ruimte die dit oplevert wordt uitstekend uitgebuit door onze toppers. Julian krijgt de bal van Max, hij gaat de een-twee aan met Abel en stoomt weer door naar voren. De bal komt voor en daar staat ons goudhaantje Niels weer paraat: 2-0! Dit smaakt duidelijk naar meer en Victoria gaat steeds beter spelen. Zowel links als rechts beginnen de tandems weer als vanouds te draaien en niet veel later mag Koen de bekroning zetten op een puike wedstrijd. Abel onderschept op karakter de bal op het middenveld en weet nog net Niels aan te spelen. Die zet hard voor op Koen, die aanneemt en vervolgens zonder aarzelen hard afdrukt: de 3-0 vliegt hard rechts in de goal!
Waterwijk lijkt rijp voor een flinke aframmeling, maar dat blijkt te vroeg gejuicht. In plaats van lekker door te voetballen zoals we zijn begonnen in de tweede helft, beginnen we opeens aarzelend te voetballen. En daar weet Waterwijk wel raad mee, helaas. Opeens ligt de 3-1 achter Max. Maar gelukkig, de aftrap is nog maar net genomen of Niels gaat er over links vandoor. Koen komt weer uitstekend mee en staat helemaal vrij voor de goal. Niels ziet hem staan en ziet ook de keeper aarzelen: schiet hij zelf of speelt hij af? Nou, je bent een spits of je bent het niet. Niels kijkt misschien wel naar Koen en ziet hem vrij staan, maar kiest voor een droge harde schuiver in de korte hoek. 4-1 en de wedstrijd lijkt gespeeld. Nog maar een minuutje of 8 te gaan, dat kan niet meer kapot. Maar oh, oh, oh, wat beginnen we slordig te voetballen. Ballen springen in de eigen verdediging van de voet, we spelen elkaar niet meer goed aan en de middenvelders blijven te veel voorin hangen. Max O. probeert de boel nog bij elkaar te houden en andere Max verricht nog een paar puike reddingen, maar daar ligt de 4-2 opeens in de goal. De Waterwijkers tonen karakter en drukken Victoria achteruit. Dan volgt de meest spreekmakende actie van de wedstrijd, deze keer van Max. De bal komt op hem af en iedereen haalt opgelucht adem, want ballen op Max, nou dan komt het wel goed. Maar Max denkt dat de bal wel achter zal gaan en stapt geroutineerd over de bal heen. Maar oeps, was het goal opeens verplaatst? De bal gaat niet over de achterlijn, maar rolt richting goal. Gelukkig blijkt de paal in de weg te staan en weet Jesse de terugkomende bal voor de aanstormende Waterwijk spitsen weg te kunnen werken. Maar waar deze nog goed ging, was het even later toch weer raak voor de ontketende ploeg van Waterwijk. Weer aarzelend ingrijpen leidt tot een schot in de hoek en in plaats van een riante voorsprong van 4-1 staat het opeens 4-3. Nog 3 minuten te spelen en overal om het veld stijgt de spanning. De Waterwijkers ruiken bloed en vallen weer massaal aan. Maar nu blijven we gelukkig overeind en halen we toch ongeschonden het eindsignaal van de uitstekend leidende Hans. Pffff, mannen, dat was even billen knijpen in de slotfase. Achteraf lekker spannend, maar van de coaches en de toeschouwers had het in dit geval wel iets minder spannend gemogen ;-)

Maar goed, wel weer gewoon drie verdiende punten over de hele wedstrijd gezien. De E2 trein dendert voort: 4 gespeeld, 4 gewonnen en nog steeds de trotse koploper in de sterke eerste klasse. Volgende week een echte topper. Er van uitgaande dat ook BVV weer heeft gewonnen vandaag en dus op de tweede plaats blijft, is het volgende week nummer 1 tegen nummer 2. Op tijd naar bed en vlammen maar.

...en dit schreef Waterwijk op hun eigen site:

Vandaag was de eerste return wedstrijd van dit voorjaar, de vorige wedstrijd hadden we net verloren in de laatste minuten.
We wisten van van Victoria dat ze nog ongeslagen waren dus aan ons de eer ???.
De mannen hadden een leuke team dag gehad in snow village dus dat moest goed komen.
Niks was teveel gezegd want jullie begonnen gelijk scherp en gingen vol in de aanval , eerlijk gezegd waren het onze mannen die aan het voetballen waren en ook de kansen kregen. Maar ja als de bal er niet in gaat blijf je gewoon achter de feiten aan lopen.
het was dan ook Victoria die 1-0 wist te maken via een mooie aanval.Dat was wel jammer want we waren echt beter en verdiende dit niet.
In de rust vertelde de trainer dat we goed aan het voetballen waren (en dat was ook zo)en we zo moesten doorgaan.
Jammer genoeg begon de tweede helft wat slapper dan de eerste met als resultaat 2 tegen treffers 3-0 .Maar zoals we wel van jullie gewent zijn gingen jullie door als echte strijders en was het joshua die via een vrij trap de 3-1 wist te maken.De hoop was wedergekeerd bij ons team ,en we bleven ook echt aanvallen maar telkens wist de goede keeper de ballen klemvast tegen te houden en onze knallen dus te stoppen .Met als resultaat een tegen counter die de stand 4-1 maakte.Ja nu zou het weer moeilijk worden voor ons ,maar opeens kregen jullie vleugels . Wat een pracht spel lieten jullie zien het was Stijn die nu in de aanval ging hij kreeg de bal via Mouchin aangespeeld twijfelde geen moment hij maakte de 4-2 .Klasse man de hele wedstrijd een goede vervanger van Lars en daarna nog even laten zien dat je ook nog een goede aanvaller bent TOP MAN.
Met nog een paar minuten te spelen was het overwicht duidelijk van waterwijk , onze rory kwam weer aanstormen vanaf de achterkant en knalde van een grote afstand richting het doel en het was stijn die heel slim over de bal heen stapte wat niemand had verwacht natuurlijk 4-3 .En ja nu hoopte we allen op de verdiende gelijkmaker natuurlijk.Maar helaas lukte dat net niet en was de einstand 4-3.
Mannen jullie hebben echt vandaag laten zien dat jullie een top team zijn en het grote werk ook aan kunnen, nu nog een beetje meer geluk en we gaan de rest winnen ?.
We hebben vandaag weer genoten van jullie inzet.En ere aan alle spelers .

zondag 8 maart 2009

Ook BFC ten onder tegen Victoria E2

Onder een heerlijk zonnetje mochten onze Victoria helden het vandaag opnemen tegen BFC E2. Deze tegenstander waren we al eerder tegengekomen in een toernooi en daar bleken ze sterker dan wij. Daarnaast hadden zij afgelopen week met zeer ruime cijfers gewonnen van Omniworld waardoor BFC op doelsaldo de ranglijst aanvoert en wij als tweede staan. Alle reden dus voor onze mannen om op hun hoede te zijn. Daar staat natuurlijk een aantal zeer goede wedstrijden van ons tegenover. Kortom: alle ingrediënten waren vandaag aanwezig voor een echte topwedstrijd. Jammer genoeg moest coach Frank zelf fluiten omdat onze ‘vaste’ scheidsrechters afwezig waren. Ook Skip moest vandaag nog een wedstrijdje toekijken. De wedstrijd begon met BFC dat aftrapte. De bal ging direct terug op hun keeper en binnen tien seconden wisten we wat één van hun gevaarlijkste wapens zou zijn vandaag: de zeer verre uittrap van de keeper. Wat BFC niet wist, was dat Tom weer laatste man stond vandaag en die weet al wekenlang niet wat het is om ballen of tegenstanders er langs te laten. Victoria nam eigenlijk direct het heft in handen en drukte BFC ver terug op de eigen helft. Het inmiddels beproefde recept van opbouwen langs de zijkanten en dan de spits zoeken, bleek ook vandaag weer goed te werken. Verdedigers en middenvelders bouwden prima op en bedienden Niels op maat. Klein minpuntje was, dat de middenvelders vervolgens niet echt aansloten, waardoor Niels vaak alleen op zoek moest naar de goal. Maar ja, dacht Niels, als er niemand is die mij helpt, dan doe ik het toch alleen! Na een minuut of tien voetballen bouwde Victoria weer aan een aanval. Niels wordt aangespeeld maar ziet geen medespelers in de buurt. Hij kapt zijn man uit, rent op de keeper af en weet de bal beheerst langs de sluitpost van BFC te tikken. De 1-0 is een feit. De BFC-ers lijken heel even geschrokken, maar herpakken zich goed en het spel golft weer op en neer. Maar dan komt de mooiste Victoria-actie van de dag. Max vangt een bal en ziet Julian goed aan de zijkant vrij staan. Julian neemt de bal aan en zoekt zijn man op. Abel komt naar de bal toe, ontvangt hem aan de zijlijn en kaatst zonder aannemen de bal naar het midden waar Julian is doorgelopen. Met de rug kenmerkend licht gebogen stuift Julian naar voren, passeert een man en legt de bal voor de goal. En daar staat uiteraard onze geslepen midvoor Niels klaar om het beslissende tikje te geven: 2-0!! Prachtig mannen, zo zien we ze graag. Met 2-0 gaan we de rust in.
Coach Johan wijst de mannen op het aansluiten bij Niels en waarschuwt voor de toch wel goede tegenstander. Dit is duidelijk een ander kaliber dan Altius. Gelukkig weet de verdediging zich onder leiding van Max staande te houden, maar het blijft oppassen geblazen.
De tweede helft begint wat rommelig. De jongens nemen de tip om goed aan te sluiten bij Niels iets te letterlijk, want nu lijkt het wel of zowel middenvelders als verdedigers bij Niels op schoot willen zitten. Verdedigen lijkt even vergeten. En na al een keer of twee gevaarlijk dicht bij een doelpunt te zijn geweest, schiet BFC na een minuut of vijf toch de aansluitingstreffer achter Max. En niet onverdiend, want Victoria is het overzicht even kwijt. Gelukkig vindt Niels twee doelpunten wel aardig, maar niet genoeg. De aftrap is nog maar net genomen of Niels wurmt zich langs twee tegenstanders en laat de keeper voor de derde keer kansloos met een bekeken tikje van de gouden linker voet. Dat zou moeten helpen denk je dan, maar BFC doet alsof er niets aan de hand is. De verdediging weert zich manhaftig met Koen, Max, Jesse, Max O. en Julian en een paar gevaarlijke ballen worden gestopt, één keer zelfs mede dankzij de lat, maar het piept en kraakt achterin. En ja hoor, daar valt de 3-2 als Max en Jesse wel naar elkaar kijken, maar even vergeten dat de tegenstander ook meedoet. Oh, oh, als dat maar goed gaat. Maar gelukkig gaat het goed. Weer is de aftrap net genomen als deze keer Julian dwars door het midden snijdt. Een BFC-er probeert hem met een tikje af te stoppen maar doet vooral zichzelf pijn. Julian merkt niets en stoomt door om pas te stoppen als de bal in de goal ligt: 4-2! BFC protesteert omdat de jongen die Julian probeerde af te stoppen op de grond ligt, maar de scheids liet terecht doorspelen: niet Julian deed iets verkeerd maar de BFC-er. Zou BFC zich na deze tegenslag dan eindelijk gewonnen geven? Victoria geeft nog één keer gas en drukt BFC terug op eigen helft. Uit een corner, volgens mij van Tom of Koen, kopt een BFC-verdediger de bal ongelukkig in de eigen goal en als het koningskoppel Abel/Niels iets later de vierde goal van de dag voor Niels voorbereidt, is het duidelijk dat de strijd is gestreden. Als de scheids affluit staat er een 6-2 einduitslag op de borden.
Dat ziet er zeer comfortabel uit, en de neutrale toeschouwer zal beamen dat Victoria verdiende om te winnen, maar zo makkelijk als de uitslag doet vermoeden was het zeker niet. BFC bleek een goede tegenstander die het ons erg lastig maakte om tot goed voetbal te komen. Gelukkig bleek ook vandaag onze werklust en de teamspirit de doorslag te geven. De eerste plaats is nu alleen van ons!!