zaterdag 28 maart 2009

Victoria wint óók de return tegen BVV'31 E1

Vandaag geen mediterraan mooi zonnetje of een strakke kunstgrasmat. Gewoon eerlijk Hollands voetbalweer (regen) en een echte grasmat (met plassen). Na de redelijk sterke wedstrijd van afgelopen week tegen BVV, nu de tweede ontmoeting. Met de vorige wedstrijd nog vers in het geheugen, wisten we wat het strijdplan moest zijn. Maar goed, dat zou vast ook voor BVV gelden!

De scheidsrechter floot voor het begin en onze Victorianen namen direct het initiatief in de wedstrijd. Van achter uit werd de bal goed naar de zijkanten gespeeld waar de startende backs Skip en Koen goede combinaties met Max O. en Abel konden opzetten. Tom leidde de verdediging als vanouds en Niels mocht het voorin uitvechten tegen een gewaarschuwde verdediging. Vorige week had BVV namelijk geen grip op de sterk spelende Niels, maar vandaag hadden ze de oplossing gevonden: strakke mandekking op Niels en steeds de laatste man die rugdekking gaf. Gelukkig wisten onze helden daar wel raad mee. Via de zijkanten werd BVV zwaar onder druk gezet en de wederom goede BVV keeper werd binnen tien minuten al een paar keer flink getest. Op een afvallende bal, die voor de voeten van de goed meegekomen Tom viel, moest de keeper echter het antwoord schuldig blijven. Helemaal buiten zijn bereik vloog de bal met raket snelheid richting de linkerkruising. Iedereen wilde al juichen, maar helaas, de lat voorkwam een weergaloos doelpunt van Tom.
Niet lang daarna speelt Abel Niels aan over de linkerkant. Deze omspeelt zijn man, haalt de achterlijn en legt de bal terug. Max O. loopt goed in en schiet de bal onberispelijk achter de doelman: 0-1!! Een verdiende voorsprong, want BVV komt bijna niet aan goed voetbal toe. Onze helden ruiken dat er meer valt te halen en voetballen daar ook naar. Goede combinaties over links en rechts worden te veel voor BVV en ze snakken naar adem. Het publiek even later ook, maar dan van opwinding. Over de as van het veld vinden de Victoria spelers elkaar subliem. Met een ware zaalvoetbal actie, waarbij zeker vijf Victorianen de bal één, hooguit twee keer raken, wordt de verdediging aan flarden gespeeld en aan het eind van deze droom aanval mag Niels rustig bedenken of hij de bal met links of rechts schiet, rechts of links in de goal schiet, hard of zacht, het maakt niet uit. Feit is dat hij scoort en de 0-2 binnen legt. Het publiek ademt weer uit na zoveel schoonheid en het uitademen gaat gepaard met een flink geschreeuw. BVV lijkt rijp voor de ‘sloop’, maar de mannen weten in de eerste helft niet meer te scoren.

De tweede helft komt de regen nog harder uit de hemel vallen, maar onze mannen starten ook de tweede helft alsof er niets aan de hand is. BVV blijft onder druk staan en als Niels zich langs zijn tegenstander weet te wurmen en oog in oog met de keeper koelbloedig blijft en de 0-3 binnen tikt, lijkt de wedstrijd gespeeld. Maar oh, oh, oh, wat gebeurde er daarna? Onder leiding van de aanvoerder van BVV, die er een schepje bovenop gooit en zijn mannen voor gaat in de strijd, wordt Victoria opeens onder druk gezet. Nu geen mooie aanvallen meer, maar alleen nog maar gedachteloze lange halen naar voren, waar Abel kansloos is tegen een verdedigende overmacht. De ballen worden ook niet meer strak in de voeten gespeeld en het lijkt of niemand van ons de bal meer wil hebben. BVV weet hier wel raad mee en tikt na slordig verdedigen de 1-3 achter Max. Heel even lijkt Victoria wakker geschud. Julian raast twee keer over links iedereen voorbij maar vergeet de twee vrije medespelers voor de goal aan te spelen en Abel vond, alleen voor de keeper staand, de keeper blijkbaar zo aardig dat hij de bal in zijn handen schoot in plaats van één van de helemaal lege hoeken te kiezen. BVV zei niets, maar bikkelde verder. En opeens lag daar de 2-3 achter Max! Met nog een paar minuten te spelen werd het billen knijpen voor de toeschouwers. Hoewel Tom liever rechtshalf had gespeeld het laatste stuk, konden we in deze fase niet zonder zijn snelheid achterin. Samen met Jesse wist hij nog heel wat hachelijke situaties in ons voordeel te beslissen doordat zij allebei fanatiek bleven verdedigen, waar de rest van het team eventjes de verdedigende taken verzaakte. Maar eindelijk, daar blies de uitstekende scheidsrechter voor het laatst op zijn fluit en waren er weer drie punten veilig gesteld.
Cool zeiden de coaches achteraf toen iedereen het kon horen, dat dit de ware kampioen tekent: slecht spelen, maar toch je concurrent verslaan. In de kleedkamer, met de deur dicht werden onze helden nog wel even vertrouwd gemaakt met een stukje Hollandse folklore: mannen, als jullie zo spelen als in de tweede helft tegen BVV ’31, dan gaan jullie tegen BFC met 6, 7-0 de bietenbak in. Glazig keken de helden de coaches aan: wat had dat nou met voetballen te maken . . .? Gelukkig wisten ze zelf te melden dat ze slecht hadden gevoetbald in de tweede helft en toen wisten de coaches dat het wel goed zit bij deze kanjers.
Volgende week Omniworld. Kijken of we onze ongeslagen status kunnen vasthouden!