zondag 8 maart 2009

Ook BFC ten onder tegen Victoria E2

Onder een heerlijk zonnetje mochten onze Victoria helden het vandaag opnemen tegen BFC E2. Deze tegenstander waren we al eerder tegengekomen in een toernooi en daar bleken ze sterker dan wij. Daarnaast hadden zij afgelopen week met zeer ruime cijfers gewonnen van Omniworld waardoor BFC op doelsaldo de ranglijst aanvoert en wij als tweede staan. Alle reden dus voor onze mannen om op hun hoede te zijn. Daar staat natuurlijk een aantal zeer goede wedstrijden van ons tegenover. Kortom: alle ingrediënten waren vandaag aanwezig voor een echte topwedstrijd. Jammer genoeg moest coach Frank zelf fluiten omdat onze ‘vaste’ scheidsrechters afwezig waren. Ook Skip moest vandaag nog een wedstrijdje toekijken. De wedstrijd begon met BFC dat aftrapte. De bal ging direct terug op hun keeper en binnen tien seconden wisten we wat één van hun gevaarlijkste wapens zou zijn vandaag: de zeer verre uittrap van de keeper. Wat BFC niet wist, was dat Tom weer laatste man stond vandaag en die weet al wekenlang niet wat het is om ballen of tegenstanders er langs te laten. Victoria nam eigenlijk direct het heft in handen en drukte BFC ver terug op de eigen helft. Het inmiddels beproefde recept van opbouwen langs de zijkanten en dan de spits zoeken, bleek ook vandaag weer goed te werken. Verdedigers en middenvelders bouwden prima op en bedienden Niels op maat. Klein minpuntje was, dat de middenvelders vervolgens niet echt aansloten, waardoor Niels vaak alleen op zoek moest naar de goal. Maar ja, dacht Niels, als er niemand is die mij helpt, dan doe ik het toch alleen! Na een minuut of tien voetballen bouwde Victoria weer aan een aanval. Niels wordt aangespeeld maar ziet geen medespelers in de buurt. Hij kapt zijn man uit, rent op de keeper af en weet de bal beheerst langs de sluitpost van BFC te tikken. De 1-0 is een feit. De BFC-ers lijken heel even geschrokken, maar herpakken zich goed en het spel golft weer op en neer. Maar dan komt de mooiste Victoria-actie van de dag. Max vangt een bal en ziet Julian goed aan de zijkant vrij staan. Julian neemt de bal aan en zoekt zijn man op. Abel komt naar de bal toe, ontvangt hem aan de zijlijn en kaatst zonder aannemen de bal naar het midden waar Julian is doorgelopen. Met de rug kenmerkend licht gebogen stuift Julian naar voren, passeert een man en legt de bal voor de goal. En daar staat uiteraard onze geslepen midvoor Niels klaar om het beslissende tikje te geven: 2-0!! Prachtig mannen, zo zien we ze graag. Met 2-0 gaan we de rust in.
Coach Johan wijst de mannen op het aansluiten bij Niels en waarschuwt voor de toch wel goede tegenstander. Dit is duidelijk een ander kaliber dan Altius. Gelukkig weet de verdediging zich onder leiding van Max staande te houden, maar het blijft oppassen geblazen.
De tweede helft begint wat rommelig. De jongens nemen de tip om goed aan te sluiten bij Niels iets te letterlijk, want nu lijkt het wel of zowel middenvelders als verdedigers bij Niels op schoot willen zitten. Verdedigen lijkt even vergeten. En na al een keer of twee gevaarlijk dicht bij een doelpunt te zijn geweest, schiet BFC na een minuut of vijf toch de aansluitingstreffer achter Max. En niet onverdiend, want Victoria is het overzicht even kwijt. Gelukkig vindt Niels twee doelpunten wel aardig, maar niet genoeg. De aftrap is nog maar net genomen of Niels wurmt zich langs twee tegenstanders en laat de keeper voor de derde keer kansloos met een bekeken tikje van de gouden linker voet. Dat zou moeten helpen denk je dan, maar BFC doet alsof er niets aan de hand is. De verdediging weert zich manhaftig met Koen, Max, Jesse, Max O. en Julian en een paar gevaarlijke ballen worden gestopt, één keer zelfs mede dankzij de lat, maar het piept en kraakt achterin. En ja hoor, daar valt de 3-2 als Max en Jesse wel naar elkaar kijken, maar even vergeten dat de tegenstander ook meedoet. Oh, oh, als dat maar goed gaat. Maar gelukkig gaat het goed. Weer is de aftrap net genomen als deze keer Julian dwars door het midden snijdt. Een BFC-er probeert hem met een tikje af te stoppen maar doet vooral zichzelf pijn. Julian merkt niets en stoomt door om pas te stoppen als de bal in de goal ligt: 4-2! BFC protesteert omdat de jongen die Julian probeerde af te stoppen op de grond ligt, maar de scheids liet terecht doorspelen: niet Julian deed iets verkeerd maar de BFC-er. Zou BFC zich na deze tegenslag dan eindelijk gewonnen geven? Victoria geeft nog één keer gas en drukt BFC terug op eigen helft. Uit een corner, volgens mij van Tom of Koen, kopt een BFC-verdediger de bal ongelukkig in de eigen goal en als het koningskoppel Abel/Niels iets later de vierde goal van de dag voor Niels voorbereidt, is het duidelijk dat de strijd is gestreden. Als de scheids affluit staat er een 6-2 einduitslag op de borden.
Dat ziet er zeer comfortabel uit, en de neutrale toeschouwer zal beamen dat Victoria verdiende om te winnen, maar zo makkelijk als de uitslag doet vermoeden was het zeker niet. BFC bleek een goede tegenstander die het ons erg lastig maakte om tot goed voetbal te komen. Gelukkig bleek ook vandaag onze werklust en de teamspirit de doorslag te geven. De eerste plaats is nu alleen van ons!!