zaterdag 21 maart 2009

Victoria E2 deelt eerste tik uit in dubbel tegen BVV E1

Vandaag de topper tegen BVV ’31 E1, de onbetwiste kampioen van de najaarscompetitie. Het eerste duel van een dubbel, want ook volgende week staat BVV op het programma. Kan BVV ’31 vandaag langszij komen, of slaan onze helden een goed gat op hun achtervolgers? Met de voorjaarszon als zeer welkome toeschouwer, mochten we op ons favoriete veld 1A aantreden. Mark, de vader van Julian, was vandaag de scheidsrechter, twee topteams op het veld, veel toeschouwers: de juiste ingrediënten voor een topduel. Beide teams begonnen een beetje afwachtend. Geheel tegen onze natuur in, werd zelfs na de aftrap direct op de keeper terug gespeeld. Gelukkig duurde het aftasten niet lang en lieten beide teams na een minuut of vijf alle schroom van zich afvallen en gingen ze vol aan de bak. Startsein voor dit vuur was een goede solo van Niels, die liet zien dat de verdediging van BVV vandaag te kloppen was. De keeper van de tegenstander maakte echter de eerste van vele goede reddingen, waardoor de stand op 0-0 bleef. Na een minuut of 10 brak Julian ouderwets door op links, omspeelde zijn tegenstander en stoomde door naar de achterlijn. Met veel gevoel gaf hij een prachtige bal voor de goal en daar stond hij al weer klaar: 1-0 door Niels met een fraaie kopbal! Een terechte goal, want Victoria was duidelijk de baas in het veld. Bijna alle duels waren voor ons en als de keeper van BVV niet zo goed was geweest (of onze afwerking iets zuiverder?) dan hadden we zelfs veel meer afstand kunnen nemen. BVV werd echter langzaam aan sterker en wist steeds beter hun snelle spitsen in stelling te brengen. Niet lang na onze eerste goal leidde dat dan ook tot de 1-1. En het werd nog erger. Na weer een snelle uitbraak van BVV, schermde hun spits de bal goed af voor onze verdedigers en ja hoor, we kwamen op een 1-2 achterstand! Het was niet helemaal verrassend, want in die fase speelde onze helden wel erg slordig en vooral slap. Ballen werden te zacht aangespeeld, vaak ook niet in de voeten en dan vraag je natuurlijk om problemen, zeker tegen een goede tegenstander. Gelukkig schrokken we snel wakker na deze achterstand, want bijna direct vanaf de aftrap werd Niels op links weggestuurd. De al weken onvermoeibare Koen kwam goed mee op, Niels omspeelt de laatste man, de keeper komt uit, maar Niels ligt hem perfect breed waar Koen koel blijft en de bal snoeihard in het lege doel schiet. Een tweede droomgoal en lekker dicht tegen het rustsignaal gescoord zodat we toch nog tevreden met een 2-2 ruststand kunnen gaan rusten.
De coaches hameren er op dat onze toppers wel moeten blijven knokken voor de bal, want zodra we maar even verslappen is direct duidelijk waarom BVV de najaarskampioen is geworden. Ze kunnen namelijk gewoon goed voetballen en als wij ze ruimte geven, laten ze dat ook direct zien. Aan de koppies te zien is de boodschap duidelijk en de mannen verschijnen scherp aan de aftrap voor de tweede helft.
Nu geen getreuzel aan de bal, maar lekker fel voetbal. Max O. vervangt Tom als laatste man. Doordat hij goed mee inschuift, creëren we een overwicht op het middenveld en blijven we goed druk zetten op BVV. Niels en Abel weten met grote regelmaat de verdediging aan flarden te spelen, maar de afwerking wil nog maar niet lukken. Totdat beiden elkaar voor de zoveelste keer goed vinden en Niels nu wel kan scoren: 3-2 en de ban lijkt gebroken. De borst gaat nog verder vooruit en we gooien er nog een schepje bovenop. Achterin weten Julian, Skip en Jesse het snelle gevaar vaak goed in te dammen, waardoor het wachten lijkt op de 4-2. Die komt gelukkig ook. De verslaggever weet even niet meer precies hoe de aanval ging, maar wat hij nog wel weet is dat Koen wederom goed was meegekomen en de afvallende bal achter de keeper weet te krijgen. De zaak lijkt nu beklonken, maar een verkeerde pass achterin brengt BVV zomaar vrij voor Max. Ondanks dat Max daarvoor al een paar goede reddingen wist te verrichten, was dit een onmogelijke opdracht: 4-3 en de spanning weer helemaal terug in de wedstrijd. Zoals het in een echte topper gaat, waren er twee kleine blessures, bij Abel en Julian, waardoor we Niels en Jesse nog een keer moesten inbrengen. Tom mocht na zijn reservebeurt op zijn geliefde rechtshalf plek voetballen. Met zijn energie en de goed inschuivende Max bleven we een overwicht houden, maar het laatste tikje konden we maar niet uitdelen. Ondertussen braken de snelle spitsen van BVV ook nog regelmatig door en moest Max ons als van ouds redden met een paar weergaloze reddingen. De 25 minuten waren voorbij, maar Mark liet nog doorspelen vanwege de paar blessure gevallen. En oohhh, wat duren die paar minuten dan lang!! Maar gelukkig, in weer een goede aanval van Victoria kwam de bal links voorin en werd hij in de drukte voor de goal gebracht. De inmiddels linkshalf spelende Jesse gooide zijn volle gewicht in de strijd en wist tussen alle spelers in de bal met links binnen te tikken . . . 5-3 en daarmee was de strijd definitief beslecht. De ontlading langs de lijn en in het veld maakte duidelijk dat deze overwinning hard bevochten was en niet zonder slag of stoot tot stand was gekomen. Een heerlijke pot, mannen. De eerste slag in de dubbel is voor ons en het gat met BVV is opgelopen tot 6 punten. We blijven de terechte nummer 1, olé!

Geen opmerkingen: