zaterdag 14 maart 2009

Waterwijk opnieuw geklopt

Vandaag weer tegen Waterwijk E1, de tegenstanderWaterwijk opniew van een paar weken geleden. Toen werd het 2-4 in ons voordeel, maar een makkie was het zeker niet. Met een langzaam van zonnig naar regenachtig veranderende ambiance mochten we vandaag weer met Skip in de gelederen aantreden. Het werd gelijk een familiefeestje, want papa Hans nam de wedstrijd fluit ter hand. Naast alle vaste toeschouwers deze keer ook oppercoach Arnoud langs de kant. Die wilde wel eens zien of die verslagen nu een beetje waar zijn, met al die briljante acties, of dat een fantast elke wedstrijd van uitzinnig commentaar voorziet.Onze helden begonnen geconcentreerd aan de wedstrijd. Achterin hadden Max en Tom hun verdediging goed op orde. Skip op zijn vertrouwde linksachter positie en Koen op rechts achterin. Op het middenveld mochten Max O. en Julian de strijd aanbinden en Abel mocht voorin een robbertje vechten met de verdediging van Waterwijk. Jesse en Niels begonnen de wedstrijd als supporter deze keer. Al snel werd duidelijk dat het ook vandaag niet eenvoudig zou worden. Het spel speelde zich vooral af op het middenveld. Achterin waren wij duidelijk de baas en voorin was Abel nog even niet opgewassen tegen de Waterwijkers. Maar langzamerhand begon Victoria een overwicht op te bouwen en kon Waterwijk nog slechts met lange ballen naar voren uit de verdediging komen. Julian kwam steeds vaker op snelheid langs zijn tegenstander, waardoor ook Abel het wat makkelijker kreeg voorin: eindelijk niet meer alleen! Na een minuutje of dertien kwamen Jesse en Niels er in voor Koen en Abel. De druk bleef en deze keer verscheen Max O., als rechter middenvelder helemaal links voorin. Hij omspeelt een tegenstander en maakt een mooie schijntrap met links. De verdediger hapt, maar Max kapt snel naar zijn rechterbeen en schiet, als een volleerde tweebenige Wesley Sneijder, hard op goal. Een ingegleden verdediger kan de bal half keren, maar de bal gaat toch richting tweede paal en daar komt de opgekomen Jesse aanstormen. En de kleinste man van het veld doet het enig juiste: zijn koppie er tegenaan 1-0!!! Een terechte score gegeven het overwicht dat Victoria heeft opgebouwd.
Even later maakt Niels nog bijna een hele mooie goal na goed doorzetten van Julian, maar zijn geplaatste bal verdwijnt net voor de kruising langs aan de verkeerde kant van de paal. Het spel blijft nog wat heen en weer gaan, maar gescoord wordt er niet meer in de eerste helft.
De tweede helft gaan de mannen de wedstrijd in met de opdracht vooral hard door te blijven werken en iets meer samen te spelen via de zijkanten van het veld. Die opdracht lijkt goed aan te zijn gekomen, want met goed combinatie voetbal zoekt Victoria gelijk de keeper van de tegenstander op. Ook Tom schuift goed mee waardoor Waterwijk niet goed meer weet wie nu wie moet dekken. De ruimte die dit oplevert wordt uitstekend uitgebuit door onze toppers. Julian krijgt de bal van Max, hij gaat de een-twee aan met Abel en stoomt weer door naar voren. De bal komt voor en daar staat ons goudhaantje Niels weer paraat: 2-0! Dit smaakt duidelijk naar meer en Victoria gaat steeds beter spelen. Zowel links als rechts beginnen de tandems weer als vanouds te draaien en niet veel later mag Koen de bekroning zetten op een puike wedstrijd. Abel onderschept op karakter de bal op het middenveld en weet nog net Niels aan te spelen. Die zet hard voor op Koen, die aanneemt en vervolgens zonder aarzelen hard afdrukt: de 3-0 vliegt hard rechts in de goal!
Waterwijk lijkt rijp voor een flinke aframmeling, maar dat blijkt te vroeg gejuicht. In plaats van lekker door te voetballen zoals we zijn begonnen in de tweede helft, beginnen we opeens aarzelend te voetballen. En daar weet Waterwijk wel raad mee, helaas. Opeens ligt de 3-1 achter Max. Maar gelukkig, de aftrap is nog maar net genomen of Niels gaat er over links vandoor. Koen komt weer uitstekend mee en staat helemaal vrij voor de goal. Niels ziet hem staan en ziet ook de keeper aarzelen: schiet hij zelf of speelt hij af? Nou, je bent een spits of je bent het niet. Niels kijkt misschien wel naar Koen en ziet hem vrij staan, maar kiest voor een droge harde schuiver in de korte hoek. 4-1 en de wedstrijd lijkt gespeeld. Nog maar een minuutje of 8 te gaan, dat kan niet meer kapot. Maar oh, oh, oh, wat beginnen we slordig te voetballen. Ballen springen in de eigen verdediging van de voet, we spelen elkaar niet meer goed aan en de middenvelders blijven te veel voorin hangen. Max O. probeert de boel nog bij elkaar te houden en andere Max verricht nog een paar puike reddingen, maar daar ligt de 4-2 opeens in de goal. De Waterwijkers tonen karakter en drukken Victoria achteruit. Dan volgt de meest spreekmakende actie van de wedstrijd, deze keer van Max. De bal komt op hem af en iedereen haalt opgelucht adem, want ballen op Max, nou dan komt het wel goed. Maar Max denkt dat de bal wel achter zal gaan en stapt geroutineerd over de bal heen. Maar oeps, was het goal opeens verplaatst? De bal gaat niet over de achterlijn, maar rolt richting goal. Gelukkig blijkt de paal in de weg te staan en weet Jesse de terugkomende bal voor de aanstormende Waterwijk spitsen weg te kunnen werken. Maar waar deze nog goed ging, was het even later toch weer raak voor de ontketende ploeg van Waterwijk. Weer aarzelend ingrijpen leidt tot een schot in de hoek en in plaats van een riante voorsprong van 4-1 staat het opeens 4-3. Nog 3 minuten te spelen en overal om het veld stijgt de spanning. De Waterwijkers ruiken bloed en vallen weer massaal aan. Maar nu blijven we gelukkig overeind en halen we toch ongeschonden het eindsignaal van de uitstekend leidende Hans. Pffff, mannen, dat was even billen knijpen in de slotfase. Achteraf lekker spannend, maar van de coaches en de toeschouwers had het in dit geval wel iets minder spannend gemogen ;-)

Maar goed, wel weer gewoon drie verdiende punten over de hele wedstrijd gezien. De E2 trein dendert voort: 4 gespeeld, 4 gewonnen en nog steeds de trotse koploper in de sterke eerste klasse. Volgende week een echte topper. Er van uitgaande dat ook BVV weer heeft gewonnen vandaag en dus op de tweede plaats blijft, is het volgende week nummer 1 tegen nummer 2. Op tijd naar bed en vlammen maar.

...en dit schreef Waterwijk op hun eigen site:

Vandaag was de eerste return wedstrijd van dit voorjaar, de vorige wedstrijd hadden we net verloren in de laatste minuten.
We wisten van van Victoria dat ze nog ongeslagen waren dus aan ons de eer ???.
De mannen hadden een leuke team dag gehad in snow village dus dat moest goed komen.
Niks was teveel gezegd want jullie begonnen gelijk scherp en gingen vol in de aanval , eerlijk gezegd waren het onze mannen die aan het voetballen waren en ook de kansen kregen. Maar ja als de bal er niet in gaat blijf je gewoon achter de feiten aan lopen.
het was dan ook Victoria die 1-0 wist te maken via een mooie aanval.Dat was wel jammer want we waren echt beter en verdiende dit niet.
In de rust vertelde de trainer dat we goed aan het voetballen waren (en dat was ook zo)en we zo moesten doorgaan.
Jammer genoeg begon de tweede helft wat slapper dan de eerste met als resultaat 2 tegen treffers 3-0 .Maar zoals we wel van jullie gewent zijn gingen jullie door als echte strijders en was het joshua die via een vrij trap de 3-1 wist te maken.De hoop was wedergekeerd bij ons team ,en we bleven ook echt aanvallen maar telkens wist de goede keeper de ballen klemvast tegen te houden en onze knallen dus te stoppen .Met als resultaat een tegen counter die de stand 4-1 maakte.Ja nu zou het weer moeilijk worden voor ons ,maar opeens kregen jullie vleugels . Wat een pracht spel lieten jullie zien het was Stijn die nu in de aanval ging hij kreeg de bal via Mouchin aangespeeld twijfelde geen moment hij maakte de 4-2 .Klasse man de hele wedstrijd een goede vervanger van Lars en daarna nog even laten zien dat je ook nog een goede aanvaller bent TOP MAN.
Met nog een paar minuten te spelen was het overwicht duidelijk van waterwijk , onze rory kwam weer aanstormen vanaf de achterkant en knalde van een grote afstand richting het doel en het was stijn die heel slim over de bal heen stapte wat niemand had verwacht natuurlijk 4-3 .En ja nu hoopte we allen op de verdiende gelijkmaker natuurlijk.Maar helaas lukte dat net niet en was de einstand 4-3.
Mannen jullie hebben echt vandaag laten zien dat jullie een top team zijn en het grote werk ook aan kunnen, nu nog een beetje meer geluk en we gaan de rest winnen ?.
We hebben vandaag weer genoten van jullie inzet.En ere aan alle spelers .

Geen opmerkingen: