zondag 5 april 2009

Omniworld E2 eenvoudig opzij gezet

Naarmate de week vorderde maakten met name de ouders zich op voor een heerlijk zonnig potje kijken langs de lijn. De weergoden dachten er helaas anders over, want het was eigenlijk gewoon best wel koud. De coaches vroegen onze helden dan ook om vandaag hartverwarmend goed te spelen, zodat de vele toeschouwers pas naderhand in de gaten zouden hebben dat het koud was. Omniworld E2 was vandaag de tegenstander en na een wat voorzichtige start, waren zij inmiddels opgeklommen naar een keurige derde plek. Er moest dus echt wel geknokt worden om weer een stapje bij een eventueel kampioenschap in de buurt te komen. Good old Kees nam de fluit weer ter hand en veld 2B lag er mooi bij voor ons.
Vanaf het eerste fluitsignaal doken onze mannen bovenop de tegenstander. Geen seconde kreeg Omniworld de tijd om te bedenken wat zij met de bal zouden gaan doen. De Victorianen hadden er duidelijk zin in. Al na twee of drie minuten schudde Niels de verdediging van zich af en ging alleen op de keeper af. Helaas had de keeper nog geen zin in een tegengoal zo vroeg in de wedstrijd. Maar ja, daar kan de keeper wel geen zin in hebben, maar onze helden waren duidelijk van plan eens te laten zien waarom zij, en niemand anders, op de eerste plek in de 1e klasse staan. Een minuutje later was het namelijk wel gewoon raak toen Niels de strijd met de keeper wel won: 1-0! Wat een flitsend begin. De toeschouwers vergaten inderdaad dat het koud was, zo heerlijk vlogen onze mannen er op. Omniworld nam de aftrap, maar hup, daar waren de blauw-witten alweer! Heerlijk combinerend vanuit de achterhoede werd steeds weer het middenveld aan het werk gezet, die vervolgens uitstekend Niels en de vaak voorin opduikende Abel wisten te bereiken. Het was dan ook geen wonder dat een paar minuten na de eerste goal, Abel de tweede achter de keeper wist te leggen: 2-0. Zouden onze mannen dit weten vol te houden en het doelsaldo flink kunnen opkrikken? Het had er alle schijn van, want de 12 minuten om te wisselen waren nog niet aangebroken of Niels wist na een goede dieptepass van Max O. met een subtiele tik met linksbuitenkant de keeper opnieuw te passeren: 3-0. De coaches van de tegenstander wisten eventjes niet meer welke aanwijzing nu nodig was om het ontketende Victoria E2 team van de goal weg te houden.
Helaas stokte de doelpuntenmachine toen eventjes, hoewel Julian en Koen met grote regelmaat hun hielen aan de tegenstanders lieten zien en mooie voorzetten afleverden. Ook Tom en Jesse werden regelmatig aangespeeld in de tweede lijn, maar hun schoten waren wel hard, maar nog niet zuiver genoeg. Hoogtepunt van de eerste helft was de circusact van Koen aan de rechterkant. Uw verslaggever weet niet meer welke bewegingen hij er allemaal uitgooide, maar zag diverse malen hakjes aan de bal, een bal tussen de benen van de tegenstander door en vervolgens alleen nog maar tegenstanders op de grond met een glorieus wegrennende Koen, bal aan de voet. Arnoud stond er vlak bij en gaat vanavond waarschijnlijk nog oefenen om te kijken of hij het net zo mooi kan als Koen!

De rust werd benut om de mannen te complimenteren met het fantastische spel, maar ook om ze er op te wijzen niet mee te gaan in het vaak te harde spel van de tegenstander en het vele duwen. Voetbal, zo meldden Frank en Johan, is heel simpel: zorgen dat de bal snel van voet tot voet gaat, dan heeft geen tegenstander de tijd om wat voor een overtreding dan ook te maken.
De tweede helft leek een copie van de eerste. Weer een heerlijk combinerend Victoria en Omniworld dat alle zeilen bij moest zetten om onze helden weg te houden bij de goal. Al snel weet Niels de keeper voor de vierde keer te passeren. Even later loopt er een vloeiende aanval over rechts met Jesse en Koen. Na een een-tweetje komt Koen in de buurt van de achterlijn en weet de bal ver terug te leggen naar de klaar staande Jesse. Ongenadig hard schiet hij de bal ver buiten het bereik van de keeper in de linkerkruising: 5-0!
Op links speelt Skip, na een paar voorzichtige wedstrijdjes, weer voluit en blijkt hij, behalve een onpasseerbare back, vandaag ook weer goed in de opbouw. Van achteruit speelt hij Niels in de voeten aan, die aanneemt en kaatst op Abel. Deze speelt de bal in een keer lang op de over rechts doorgelopen Tom die geen fout maakt en de keeper simpelweg passeert. En dat was 6!
Even later omspeelt Abel drie tegenstanders en gaat alleen richting de keeper. Maar oelala, daar wordt hij zowaar met een heuse sliding van achter onderuit gehaald. Normaal doen wij in de E-tjes niet aan penalties, maar terecht dat Kees voor deze nare overtreding een uitzondering maakt. Natuurlijk weten de coaches dat het ‘slachtoffer’ eigenlijk nooit zelf de penalty moet nemen, maar ach, het staat al 6-0 en het vooruitzicht op het nemen van een penalty helpt Abel bij het verbijten van de pijn. Helaas blijkt de aloude wijsheid ook vandaag waar.
Tegen het einde van de wedstrijd weet Victoria nog een keer te scoren (helaas weet ik even niet meer wie dat was) en ook Omniworld weet nog te scoren. Dat laatste is toch wel jammer, want keeper Max had natuurlijk graag weer de nul gehouden, zeker omdat hij bijna niets te doen heeft gekregen vandaag. Maar ja, je kunt niet alles hebben. Keurig op tijd floot Kees voor het einde van de wedstrijd en pas toen werd duidelijk dat het inderdaad wel koud was vandaag. Onze mannen wisten met hun hartverwarmend goede spel bijna een uur lang iedereen zo geboeid te houden, dat niemand zich om het weer bekommerde. Grote klasse mannen, het was echt een genot om naar te kijken vandaag!!