zaterdag 25 april 2009

Kampioenswedstrijd tegen BFC E2 gaat verloren

Op deze stralende zaterdag morgen is het dan zo ver: uit tegen BFC E2, de enige ploeg in de eerste klasse die ons een beetje bij kan houden: thuis hebben ze van ons verloren, de rest hebben ze gewonnen, en wij nog geen enkele verlies partij. Als we deze wedstrijd gaan winnen zijn we kampioen!
Enige spanning is dan ook aanwezig, zowel bij de sterk meelevende ouders als bij de spelers. Maar ondanks dat: we weten waar het om gaat en zonder Jesse (op weg naar Nice!) gaan we er tegen aan! Na een goede warming up stipt 10 uur van start.

Al snel blijkt dat BFC goed naar ons gekeken heeft de vorige wedstrijd: Niels krijgt een mandekker, en verder zitten de tegenstanders er boven op, zodat we weinig tijd krijgen de bal goed aan te nemen en ons geliefde spel met passing op de mat te leggen. We liggen dan ook snel onder druk. Toch ontsnapt Niels een keer aan de dekking en gelijk is het raak: 1-0! Een snelle uitval en Niels prikt de bal perfect langs de keeper. Dit is het teken voor BFC om er nog steviger bovenop te zitten en al snel scoren ze na een mooie combinatie de 1-1. 
De hele eerste helft zijn zij wat sterker dan wij: ze combineren beter, zijn wat handiger en de 2-1 kon dan ook niet uitblijven: geen idee meer hoe die tot stand kwam! 

In de rust de nodige peptalk, drinken en het besef bij ons allemaal dat we er stevig tegen aan moeten willen we deze wedstrijd winnen, want oh,oh wat is het lastig tegen deze jongens voetballen. De tweede heft gaat van start en we zien hetzelfde spelbeeld: BFC fanatiek, ons geen tijd gunnend en kansen creĆ«rend. Toch komen we op 2-2 dankzij een prima afstand schot van Julian, met een beetje hulp van de keeper!


Wat is het spannend! We komen wat beter in het spel, dwingen BFC naar achteren en weten een paar corners te veroveren, een paar keer alleen op de keeper af te gaan en van dicht bij te schieten maar deze keer zit het niet mee: we krijgen de bal niet tussen de palen. Bij een snelle uitval van BFC gaat het mis: heel snel staan ze voor Max en deze keer is er geen houden aan: 3-2 achter! Verdikke!! Balen.

We stropen de mouwen nog eens op en gaan op jacht naar de gelijkmaker: we dringen steeds meer aan, maar ook nu krijgt BFC weer de gelegenheid om een paar keer een snelle counter te plaatsen en dan zijn die jongens levensgevaarlijk: uiteindelijk is het 4-2. Toch blijven we erin geloven en gaan door. Julian breekt door op links en geeft een prachtige voorzet op kop hoogte aan Niels en hij verzilverd deze buitenkans op een prachtige manier: 4-3. 
Nu wordt het toch wel erg spannend: BFC raakt de kluts een beetje kwijt en wij drukken ze steeds verder in de verdediging: de tijd dringt echter.

Een prachtige voorzet van links, Max O neemt de bal op zijn slof en... de scheidsrechter fluit  af terwijl de aanval in het “zestienmetergebied” nog gaande is: Tijd!
Balen,balen, balen. 4-3 verloren en geen kampioen. Kan nog wel als BFC in de resterende twee wedstrijden ergens punten morst en wij gewoon van Omniworld winnen!

Mijn complimenten jongens: vechtlust, inzet, emotie, alles zat erin maar helaas niet gewonnen. En ook mijn complimenten dat jullie je niet hebben laten meeslepen door een paar dubieuze beslissingen van de scheids en gewoon zijn blijven voetballen zoals we van jullie gewend zijn: HULDE!!

Nu een week rust, volgende week wel training, en 11 mei weer een selectie training en 13 mei de laatste wedstrijd tegen Omniworld: ik kijk er naar uit!! 

Een hele fijne vakantie en tot gauw!

Geen opmerkingen: