zaterdag 11 april 2009

E2 oppermachtig tijdens 1e dag Easter Open

Vanochtend moesten onze helden om kwart voor tien aantreden in Beugen (wie kent het niet?) voor de poulefase van het internationale Easter Open Toernooi dat op zaterdag en 1e Paasdag in de Noordoosthoek van Brabant wordt gehouden.
Jesse was er niet bij omdat zijn schoolvoetbalteam hem niet kon missen en Koen moest helaas verstek laten gaan vanwege ziekte. We zouden dus zonder wissels spelen, met een zevenmansformatie. Hoewel... Tom was er ook niet bij. In plaats van hem liep Berend uit de E5 met onze helden over het veld in de warming up.

De eerste tegenstander van vandaag was het Schotse Renfrew Victoria. Onze bijna-naamgenoot dus.Toen beide elftallen klaar stonden voor de aftrap, kwam Tom aangesprint. Berend er weer uit en begon de match.

Na een aftastend begin ontdekten onze mannen al snel wie hier het beste kon voetballen. En dat waren niet de Schotten. Gaandeweg kregen we steeds meer zelfvertrouwen en gingen de combinaties vloeiender en vloeiender over het veld. De 1-0 liet dan ook niet lang op zich wachten. Niels stak vandaag in een bloedvorm en ging regelmatig als Moussa Dembele door de vijandelijke linies, waarbij hij zich niet zelden tussen drie man door worstelde en alleen op de keeper af ging. De eerste paar keren bleef het bij dreigen en aftasten, maar op een zeker moment was Niels warm gedraaid en begon het scoren...
De Schotten dachten dat ze nog wel gelijk konden komen en de Dutchies even aan de kant zouden kunnen schuiven, maar al snel viel het tweede Hilversumse doelpunt.
Renfrew Victoria probeerde met het beproefde Britse kick & rush-systeem een tegendoelpunt te forceren maar ofschoon de uittrappen van de Schotse keeper ver reikten en een watersnel klein spitsje de bal op onze helft stond op te wachten, kwam Max niet een keer in gevaar. Soms moest hij even ingrijpen maar meestal werd de aanval al onschadelijk gemaakt door Tom of Juul.
Uiteindelijk werd het 3-0 door twee goals van Niels en een van Max Oostendorp. Een terechte overwinning.

De tweede wedstrijd was tegen de thuisclub VIOS '38 E1 uit Beugen.
Dat deze wedstrijd een ongelijke strijd was bleek al direct; Victoria kwam in de eerste minuut (laat het de tweede zijn geweest) op 1-0 en een minuut later op 2-0. De toeschouwers wisten toen al dat de wedstrijd was beslist. Na de 3-0 bleef werd er een hele tijd niet meer gescoord omdat we vergaten te voetballen. Bij gebrek aan tegenstand ging iedereen voor eigen succes en probeerde vanaf de eigen helft het doel van VIOS te bereiken. De tegenstander mag dan wel veel slechter zijn, een Victoriaan die niet afspeelt is zelfs tegen dit soort teams kansloos. Gelukkig drong dit besef tijdig door en werd er niet veel later weer oogstrelend mooi voetbal op de mat gelegd. Wie er allemaal scoorden en hoe, dat ben ik vergeten, maar het werd uiteindelijk 11-0 voor de bezoekers. De grootste score van deze eerste dag van het Easter Open (in elk geval voor zover het de wedstrijden in Beugen betreft).

Onze laatste wedstrijd was tegen de tweedeklasser Toxandria E2 uit het nabijgelegen Rijkevoort. Deze wedstrijd was de laatste in deze poule. Toxandria had gewonnen van VIOS en verloren van Renfrew, dus als we deze wedstrijd zouden winnen waren we poulewinnaar. Al snel bleek ook nu weer dat deze tegenstander het ons niet moeilijk zou gaan maken. Waar we wel last van hadden was de warmte. Daarom hadden we het polyester wedstrijdshirt verruild voor het katoenen inlloop T-shirt. Onze jongens walsten over Toxandria heen en stonden bij rust met 3-0 voor maar hadden in de eerste helft ook maar liefst 5 maal de paal of de lat vol geraakt. In de tweede helft vergrootte Victoria de voorsprong maar ook nu weer voorkwamen lat en paal een monsterscore. Misschien moet Arnoud ze tijdens de training maar niet meer laten 'latje trappen' .
Uiteindelijk scoorde Toxandria ook nog twee maal maar dat maakte natuurlijk niets meer uit voor het eindresultaat. De wedstrijd eindigde in een 8-2 overwinning en Victoria was de terechte poulewinnaar.