zaterdag 8 november 2008

E2 herpakt zich tegen koploper Altius E1

Ook vandaag moesten we weer vroeg aantreden: 10 uur in plaats van 1 uur, maar gelukkig thuis zodat we ook weer niet heel vroeg uit de veren moesten.
En dat bleek! Om stipt 9.15 uur was het hele team paraat, uitgeslapen en wel. Nou ja het hele team: coach Johan was aan de zwier in Londen en Skip was met zijn vader in Liverpool om vanmiddag op Anfield Road de wedstrijd van Liverpool te gaan kijken!! (iets voor een team uitje???). Als dat maar goed zou gaan..

Na een peptalk in de kleedkamer ("Niet meer aan de vorige wedstrijd denken!") gingen we naar buiten waar de zon heerlijk was doorgebroken. Onder leiding van aanvoerder Julian een prima warming up, en om 10 uur floot toparbiter Kees (wederom veel dank!!) af voor een beladen en belangrijke wedstrijd. Tenslotte is Altius nog ongeslagen en een van de beste vrienden van Max O. zit bij Altius in het team...
Dit keer hadden we geen last van een begindip: gelijk zeer fel er boven op en Altius kwam er niet aan te pas: we zetten goed druk, waren overal een stap eerder en speelden prima over met veel mooie passes. Het kon dan ook niet uitblijven dat vrij vroeg in de wedstrijd Abel op een prima manier de bal achter de keeper van Altius knalde: 1-0! Wie had dat verwacht...

We bleven daarna goed voetballen, kort dekken en goed over passen. Victoria was duidelijk beter. Maar naarmate de wedstrijd vorderde kwam Altius beter in zijn spel, crëerde wat mogelijkheden maar gelukkig was onze goalie Max vandaag heel goed uitgeslapen en keerde hij alle schoten op een prima manier. Op één na, maar dat was dan ook een hele mooie van Altius: we vergaten even de verdediging, de spits kreeg de bal en lobde de bal zo’n beetje vanaf halverwege onze helft prachtig over Max in het goal.
Zo, we waren weer wakker. Het goede was dat we in de overwinning bleven geloven, we bleven fel en waren eigenlijk beter. Kort daarop kreeg Niels de bal, slalomde op zijn eigen wijze langs de achterlijn dooor de Altius-verdediging, gaf de bal prima voor en daar stond Abel om zijn tweede van de dag te maken: 2-1.

In de rust de boel even op een rijtje gezet: Vergeet de verdediging niet, blijf scherp, hard passen en dan kunnen we ze hebben, maar... we zijn er nog niet.
Vol goede moed begonnen we aan de tweede helft: ook nu bleven we de combinaties zoeken en crëerden we kansen, maar de keeper van Altius was ook niet slecht: hij pakte veel schoten en stond steeds op de goede plek.
Altius werd echter wel steeds sterker: ze gingen beter voetballen, kregen wat meer de ruimte en wat kansen maar ons team gaf niet op.
We waren fanatiek als nooit te voren, de plaatsen werden goed gehouden, het middenveld hielp prima in de verdediging mee en vergat niet te voetballen en om te schakelen naar de aanval, zodat er eigenlijk de hele tweede helft een goal voor ons in de lucht hing. Eerlijk is eerlijk, Altius kreeg ook een paar goede kansen maar of Max stond in de weg of ze schoten hoog over of ver naast. Bloedstollend spannend waren de laatste minuten maar we hielden stand en na het laatste fluitsignaal klonk een flink gejuich, zowel van de spelers als van het massaal meegekomen publiek (hulde!!). GEWONNEN!! Wat een prima wedstrijd en wat is er met een tomoloze inzet door iedereen gevoetbald.
Laten we dit gevoel vasthouden, deze manier van spelen ook en dan wordt het nog mooier! Hulde mannen, en dank voor deze prachtige overwinning!

En dit vond Altius er zelf van...

E1 weer met beide benen op de grond.

8 November mocht de E1 de uitwedstrijd tegen Victoria E2 spelen. En de “flow”waar het team de hele competitie al in zit gaf veel vertrouwen voor aanvang voor deze wedstrijd. Misschien wel iets te veel vertrouwen. Werd er iets te gemakkelijk over deze tegenstander gedacht ? Aan het eind van de wedstrijd gingen de gastheren met een 2-1 overwinning op Altius naar de kleedkamers. Hoewel Altius op het mooie kunstgrasveld mocht aantreden konden ze daar niet hun geliefde combinatie spel spelen. Victoria kwam fel uit de startblokken en zat er bovenop en al in de eerste minuut van de wedstrijd stond iedereen te kijken hoe Victoria een schot op doel wilde wagen. Niemand greep er in en een 1-0 achterstand was het gevolg.E en vroege “wake up call “ dus, maar de E1 had moeite om er iets tegenover te zetten, en bleven zo de hele eerste helft onder druk staan. Ook voor de toeschouwers was het even wennen dat alles zich voor het doel van Altius afspeelde. Daniel moest veel optreden om zijn doel verder schoon te houden, maar dat is lastig als alle duels door de tegenpartij worden gewonnen. Een snelle counter leverde nog een mooi doelpunt op voor Altius toen Cornee de keeper met een mooi lobje wist te verschalken. En dan met 1-1 de rust in dus alles is dan nog mogelijk. Maar ook in de 2e helft weet victoria in het begin weer tot score te komen 2-1.Dan begint Altius langzaam meer grip op de wedstrijd te krijgen en heeft in de gaten dat alleen met bloed zweet en tranen deze wedstrijd nog gewonnen kan worden. En zowaar worden de duels gewonnen en staat Victoria een tijd lang onder druk. Er komen ook vele kansen maar deze gaan net naast of de keeper van Victoria staat in de weg. Een gelijkmaker hangt in de lucht maar ook victoria probeert af en toe met een uitbraak de wedstrijd op slot te gooien. Maar alles blijft zoals het is en zo loopt Altius tegen hun eerste verliespartij in de competitie op. Gelukkig hebben ze hier maar een week last van en kunnen ze volgende week zaterdag weer orde op zaken stellen tegen Laren E1 .Ik ga er vanuit dat ze er op gebrand zijn om dan deze nare smaak weg te spoelen.