zaterdag 22 november 2008

Laren E1 - Victoria E2, De Grote Niels-show...

Na de puike pot van afgelopen week en de week daarvoor moesten we vandaag laten zien of we echt meedoen om de bovenste plaatsen. We staan op de derde plaats, maar in deze vorm, kunnen we naar de plekken boven ons gaan kijken.
Het was even spannend of het door zou gaan vanwege de sneeuw en hagel, maar gelukkig, we mochten aan de bak.
Een korte speech in de kleedkamer, korte warming-up en lekker vroeg starten. Iets voor tienen begonnen we. En ja hoor, het leek erop dat we de draad weer gewoon oppakten waar we hem vorige week hadden gelaten. We flitsten over het veld en de bal ging goed van voet tot voet. Met mooi aanvallend voetbal zetten we Skip al na een paar minuten in een goede positie om te schieten. Helaas stond de keeper in de weg, waardoor onze flitsstart niet met een doelpunt werd beloond. Laren stond erbij en keer ernaar in het begin, maar toen wij na vijf minuten nog niet het verschil hadden uitgedrukt in doelpunten, werd ook Laren langzaam wakker. Opeens bleek ook Laren E1 een lekker ploeg te hebben en vooral voorin stonden een paar handige en vooral snelle jongens. En dat bleek! Een snelle uitbraak van Laren zorgde voor paniek achterin en opeens stonden we niet 1-0 voor maar 1-0 achter! Gelukkig blijkt de E2 een voorspelbaar team, want achterstaan, daar houden onze helden niet van! Direct werd de aanval gezocht. Skip speelt op links Tom aan die in het midden loopt. Hij speelt de bal direct door naar Julian die zijn man passeert, strak voorgeeft op Koen, Koen legt de bal terug op Niels en hoppa... 1-1. Wat een juweel van een doelpunt, dit is zoals voetbal bedoeld is. Maar ja, Laren is misschien een paar seconden onder de indruk, maar daarna gaan ook zij gewoon weer vol aan de bak. Een corner van Laren wordt aarzelend verwerkt achterin (of eigenlijk gewoon niet verwerkt) en oeps, daar ligt de 2e achter Max. Weer herpakken onze mannen zich. Deze keer wordt de bal over rechts opgebouwd. Niels gaat diep, krijgt de bal perfect in de loop aangespeeld en hij laat alle verdedigers zijn hielen zien. Ook de keeper laat hij links liggen met een vloeiende schijnbeweging en het lege doel is niet meer te missen: 2-2. Niet veel later fluit de goede scheidsrechter voor de rust.

Na de rust beginnen we weer lekker fanatiek, zodat we geen last hebben van de koude wind die is opgestoken. Het voetbal gaat weer lekker en Laren E1 heeft eigenlijk niet zo veel meer in de melk te brokkelen. Via een frommelgoaltje (de bal had er best wel eerder in gemogen) legt Niels zijn derde goal in het netje en even later laat hij de keeper voor de vierde keer de bal uit het net graaien. Hoewel we de boel achterin nu beter op orde hebben dan in de eerste helft, komt Laren met een fraai schot via de binnenkant van de paal op 4-3. Even houden toeschouwers en coaches de adem in: het zal toch niet gebeuren dat we dit nog uit handen geven?
Maar dan wordt Niels met een splijtende pass van Max O. de diepte in gescoord. Weer schudt hij de verdediging van zich af en met een origineel stiffie laat hij het publiek van Victoria én Laren even stil worden. Een schitterende bal zoals we ze niet vaak meer zullen zien in de 1e klasse!
En als de slagroom op het toetje hebben we nog een mooie aanval over links, waarna Abel een werkelijk heerlijke strakke voorzet geeft richting Niels. Die zet zijn wilde haren er tegen aan en kopt de bal binnen: zijn en onze zesde! En daarmee was het feest ten einde en hadden we Laren E1 met 3-6 op eigen veld verslagen.
Ondanks de kou hebben onze mannen zich vandaag wéér van hun goede kant laten zien. Het voetbal was minder fraai dan vorige week, maar al met al toch eigenlijk gewoon goed. Negen punten uit drie wedstrijden, dat is nog eens een mooie reeks. Klasse mannen, misschien mogen we wel even op de eerste plek staan deze week!! En dat voor een E2 tussen bijna alleen maar E1 teams, echt een hele gave prestatie, helden.

1 opmerking:

Unknown zei

en we staan op de eerste plaats!!