zondag 7 september 2008

Hoezo 'Angstgegner'?

Zaterdag 6 september, 2de poulewedstrijd voor de KNVB-beker. Niemand minder dan Wasmeer E2 is onze tegenstander. Afgelopen jaar was Wasmeer E2 een zeer geduchte tegenstander van de E3 in de 1ste klasse. Wasmeer werd zelfs kampioen in die klasse afgelopen jaar. Al met al voldoende reden om geconcentreerd aan de start te verschijnen.
Vanzelfsprekend hamerden de coaches op een ‘scherp’ begin van de wedstrijd, zeker tegen het sterk geachte Wasmeer. Misschien kwam het door onze, inderdaad, scherpe start van de wedstrijd of misschien zijn we gewoon vele klassen beter dan Wasmeer E2, maar al ver voor het eindsignaal was het duidelijk dat dit een echt ‘makkie’ ging worden. Als een warm mes door een pakje boter sneed Victoria E2 door de verdediging van Wasmeer E2. De vader van Skip, Hans, kwam een minuut of tien na het startsignaal aan en vroeg of er al was gescoord: 5-0 al Hans!! Hans kon het, net als de overige toeschouwers niet geloven. Wat vlogen onze jongens over het veld. Wat wisten ze elkaar perfect te vinden. En wat scoorden we een mooie doelpunten! En wat lekker veel! De rust gingen we in met de monsterscore van 8-0.
Uiteraard begonnen de coaches met de complimenten aan de jongens, maar ze gebruikten deze wedstrijd ook om wat puntjes op de i te zetten. Als de keeper de bal heeft, backs naar de zijkant, middenvelders aanbieden, een-tweetje opzetten en de spitsen aanspelen. Hu, hu ;-)
Gewoon lekker ballen zeg maar.

De tweede helft verliep ook heerlijk soepel. De echte scherpte verdween een beetje, maar dat is niet zo gek als je zo veel beter bent. Het belangrijkste was nu gewoon lekker ballen en scoren. En dat lukte. Uiteindelijk sloten we de wedstrijd af met een 18-0 (!) overwinning. Een echte wedstrijd is het nooit geworden, maar heerlijk om te zien was het wel, zeker de eerste helft.
Na afloop complimenteerde de coach van Wasmeer ons met ons zeer goede team (iets wat de coach van SDO donderdag ook al had gedaan). Toen hij hoorde dat wij dit jaar bij elkaar in de competitie spelen moest hij even slikken. Volgens mij is niet langer Wasmeer E2 de ‘Angstgegner’ maar is Victoria E2 dat geworden.

En dit schreef Wasmeer over de wedstrijd:...
Uit tegen Victoria E2 voor de beker. Dat zou zwaar worden. En het werd zwaar.We begonnen al gehandicapt aan de wedstrijd, omdat Charlotte haar arm heeft gebroken en Maurice met twee gekneusde ribben zit.Al gauw werd duidelijk dat Victoria een paar maatjes te groot voor ons is. Wasmeer deed goed zijn best, maar de tegenstander speelde zo veel beter, dat er geen houden aan was. Al snel keken we tegen een behoorlijke achterstand aan en deze groeide alleen maar. Bij rust was het al 9-0. Na rust ging Victoria door en maakte er weer net zoveel, zodat de eindstand op 18-0 kwam.Ik moet echt zeggen: de jongens hebben hun best gedaan, af en toe gingen bij sommigen de kopjes naar beneden, maar dat is niet zo verwonderlijk. Meer zat er gewoon niet in.Man van de wedstrijd was zonder meer Bas, die achterin heel erg zijn best deed en elk duel fanatiek aan ging. En de meeste won hij ook nog!
Na afloop van de wedstrijd was er overleg met Henk van der Ploeg. Duidelijk werd dat blijven spelen in de eerste klasse geen zin heeft. We komen daar opnieuw Victoria E2 tegen, maar ook diverse E1 teams. Besloten werd om direct bij de KNVB te vragen om de E2 een klasse lager te zetten. De competitie is nog niet begonnen, dus dat zou geen probleem moeten zijn.