donderdag 4 september 2008

SDO E2 eenvoudig verslagen

Vanavond mochten we tussen twee bekerwedstrijden door weer even een oefenpotje spelen. SDO kwam op bezoek en was van plan ons het leven eens flink zuur te maken. Om strak zeven uur blies toparbiter Kees het beginsignaal.
De laatste trilling van het fluitje hing nog in de lucht of SDO had het eerste gaatje gevonden in onze verdediging. We pakten de draad van de afgelopen wedstrijden gewoon weer op waar we hem hadden achtergelaten: niet goed opletten bij de start en dankzij kunst en vliegwerk van met name goalie Max toch ongeschonden de eerste minuten doorkomen. De opdracht voor een standbeeld voor Max kan binnenkort de deur uit ;-)
Maar na dit slappe begin verliep de rest eigenlijk ook zoals we dat gewend zijn inmiddels. De eerste schrik (of zijn het toch zenuwen?) uit de benen en de Victoria E2 machine komt op gang. Het balletje ging weer mooi van voet tot voet en opeens was daar het laatste voetje van Niels. Deze keer mocht hij de openingsgoal op zijn naam schrijven. Het was het begin van een goede wedstrijd van Niels. Afgelopen zaterdag was hij iets minder scherp, maar vandaag was hij ijzersterk. Goed aan de bal, gevaarlijk voor de goal en een goed oog voor de vrije medespelers. De eerste helft was ook de helft waarin de verdedigers lieten zien dat ze ook kunnen en mogen aanvallen. Met twee heerlijke afstandsschoten brachten Tom en Skip de ruststand op 3-0. De coaches langs de lijn genoten. Dit was precies wat zij voor ogen hadden aan het begin van dit seizoen. Natuurlijk moeten de verdedigers vooral verdedigen, maar als het kan moeten ze het middenveld en de aanval ondersteunen. Skip, Tom en Jesse brachten het vanavond perfect tot uitvoering. Mede hierdoor konden Max, Julian, Koen en Abel op het middenveld een heerlijke wedstrijd spelen. In het begin van de tweede helft duurde het even voor de eerste goal er weer in vloog, maar toen dat eenmaal was gebeurd, was er ook geen houden meer aan voor SDO. Nog vier keer scoorden we in de tweede helft waardoor de eindstand op een zeer comfortabele 7-0 uitkwam. Een van de hele grote pluspunten van de tweede helft was, dat de jongens goed bleven overspelen. Zelden was er iemand uit op eigen succes. Integendeel, onze eerder genoemde middenvelders maakten prachtige combinaties. Zowel met elkaar als met onze opkomende verdedigers en de zich goed vrijlopende Niels. Als we zo door blijven spelen, belooft het een heel mooi seizoen te worden.
Zaterdag weer een serieuze wedstrijd voor de beker. Wasmeer is tot nu toe altijd een taaie tegenstander gebleken, dus we zullen de goede dingen van vandaag nodig hebben om een goed resultaat neer te zetten. De coaches hebben geen reden om te twijfelen, zeker niet na zo’n lekkere pot als vanavond.