zaterdag 20 september 2008

Welkom in de 1e klasse!

Vandaag was het dan zover: de echte competitie kon beginnen!
Keurig op tijd verschenen alle E2-helden in de kleedkamer. Wedstrijd shirt aan, trainingsjasje aan, schoenen goed gestrikt, klaar voor de start.
De coaches wezen voor de zekerheid nog even op de eerste vijf minuten van de wedstrijd. De KNVB had besloten dat ook doelpunten die in de eerste vijf minuten worden gescoord meetellen (zelfs als die tegen Victoria E2 worden gescoord), dus leek het een goed idee om gelijk fel te starten. De verdedigers beginnen met verdedigen en als het kan mee de aanval in. Het middenveld lekker overspelen en de spits . . . . scoren! De mannen knikten en liepen de kleedkamer uit, op weg naar een goede warming-up.
Nadat Hans de laatste potten uitstekend had gefloten, mochten we vandaag weer een beroep doen op Kees als scheidsrechter. Zijn fluitje klonk en de competitie was begonnen. Beide ploegen leken allebei te beseffen dat het vandaag pas echt begonnen was. Voorzichtig werd de bal gespeeld en net als wij, leek ook de tegenstander, BVV ’31 E1, te beginnen met zekerheid achterin. Twee grote ‘mannen’ maakten het Niels zowat onmogelijk om iets te doen met de bal. Het verhaal over de eerste vijf minuten was aangekomen, want iedereen speelde scherp en geconcentreerd. Na een minuut of tien begon de wedstrijd wat los te komen. Over en weer kwam er iets meer ruimte. Zowel Victoria als BVV ’31 creĆ«erden wat halve en hele kansen. De eerlijkheid gebiedt te zeggen dat BVV ’31 tot aan onze geweldige keeper Max kwam, terwijl wij meestal strandden op de twee reuzen achterin en nooit echt helemaal tot aan de keeper. De wedstrijd golfde op en neer, iedereen vocht als leeuwen, maar de rust ging in met een 0-0 gelijkstand. Frank en Johan konden in de rust niet veel anders dan benadrukken dat we vooral zo door moesten voetballen, moesten proberen te blijven overspelen en goed te blijven dekken. En daarnaast: niet te veel onder de indruk zijn van de tegenstander, maar vooral lekker voetballen.
De tweede helft begon zoals de hele eerste helft was gelopen. Vooral evenwicht in de wedstrijd. Wel creĆ«erden onze helden nu wat betere kansen en kwamen we echt tot bij de keeper. Maar waar de ballen strak in het net vlogen in de voorgaande wedstrijden, bleken we nu meester te zijn in rollertjes op goal. Tja, daar wist de keeper van de tegenpartij wel raad mee. En toen, opeens, de scherpe uitval van BVV ’31. Als een speer gingen ze er vandoor en daar lag de 0-1 achter Max. Dat was even schrikken, maar bij niemand ging het koppie omlaag. Integendeel, we deden er nog een schepje bovenop. Helaas, ondanks de extra druk lukte het nog steeds niet om de keeper onder vuur te nemen. De achterhoede van BVV ’31 bleek toch echt sterker dan onze aanvallers vandaag. Dat kan een keer gebeuren. Jammer genoeg scoorden de gasten weer uit een snelle counter ook nog de 0-2 en als Tom de bal niet van de lijn had gehaald, was het nog 0-3 geworden ook. Het bleef nu 0-2 en de eerste competitiewedstrijd was verloren (snik).
Aan de inzet van onze helden heeft het niet gelegen vandaag. Iedereen heeft zijn uiterste best gedaan en kwam moegestreden van het veld. Competitie in de eerste klasse blijkt toch iets anders te zijn dan oefenen tegen slechtere tegenstanders. Het tempo ligt hoger waardoor de combinaties moeilijker zijn. En de tegenstanders zijn natuurlijk beter. Maar niet getreurd, het was wel 0-2, maar een 1-1 gelijk spel had ons eerlijker geleken. Het mocht niet zo zijn. Maar na deze wedstrijd weten we het: Welkom in de 1e klasse!