donderdag 11 september 2008

Zomeravondvoetbal tegen de E3

Johan Cruijff zou zeggen dat je deze wedstrijd alleen kon verliezen. Als je wint, zegt iedereen ‘ja, hè, hè, tegen de E3!’ en als je verliest, nou, dan heb je echt een probleem. In het veld was duidelijk dat de E3 van plan was er eens flink tegen aan te gaan. Ze zouden die patsertjes uit de E2 wel eens even een lesje leren!
Vooraf was de afspraak duidelijk. Niet onderschatten en gewoon lekker voetballen. Laten we het er op houden dat het niet aan de inzet lag van de jongens. Ze hebben echt hun best gedaan, maar het voetbal waar we de afgelopen weken zo van hebben genoten, kwam er vandaag niet uit. Maar misschien was dat wel gewoon de verdienste van de E3. In ieder geval waren ze beter dan de meeste tegenstanders die we tot nu toe hebben bestreden.
Ook het warme weer bleek vanavond weer een tegenstander van formaat. Net als bij de vorige warme wedstrijd, kwamen ook nu regelmatig mannen vragen om een wissel. Maar ja, als je ook je slechte wedstrijden wint, word je kampioen.
Desondanks zouden de coaches het op prijs stellen als we de volgende keer toch weer de bal wat sneller zouden rondspelen, beter de tegenstander zouden dekken en beter met elkaar zouden praten in het veld. Al met al een nuttige wedstrijd om te zien wat er gebeurt bij een sterkere tegenstander dan we gewend zijn tot nu toe. Wat positief is, is dat iedereen goed zijn best bleef doen en niet op de anderen begon te mopperen. En ook een compliment aan de E3, want die hebben een puike pot gespeeld. Zeker de moeite waard om de wedstrijd nog een keer te herhalen.
En oh ja, we hebben wel gewoon gewonnen: 3-2

(foto's Kees Hilhorst)

Geen opmerkingen: